Psi treba da spavaju sa vlasnikom zbog mirnijeg sna?

Svaki vlasnik svom psu želi maksimalan konfor i udobnost kakvu i sam ima. Pseći snovi postaju lakši i lepši kada spava na odgovarajućem mestu. Ali – koje je to mesto?

Izvor: B92, infobrif

Subota, 12.01.2019.

19:33

Psi treba da spavaju sa vlasnikom zbog mirnijeg sna?
Foto: Gettyimages

Mišljenja su različita, često i suprotstavljena, ali istina je da nema pravog i pogrešnog odgovora. Psi su različiti, čak i oni koji pripadaju istoj rasi, imaju isto godina, ili odrastaju u istoj porodici.

Neki se osećaju najprijatnije u svom krevetu, neki u krevetu vlasnika. Neki vole da spavaju kraj nogu ljudi, dok bi drugi da osvoje čitav jastuk za sebe. Neki će se izvaliti na parket ili leći preko pločica, dok će drugi svoje najudobnije mesto naći na fotelji prekoputa.

Njihove sklonosti najčešće zavise od: starosti, načina života i temperamenta.

Potrebe štenaca razlikuju se od onih koje imaju odrasli psi, prenosi infobrif.
Foto: Gettyimages
Za njih je važno da spavaju u istoj prostoriji sa vlasnicima, i to – blizu njih.

Kada je pas odrastao, može pokazivati sklonosti ka spavanju u drugoj prostoriji od one u kojoj su vlasnici, posebno ukoliko se oni uspavljuju uz buku sa TV-a ili uz muziku. Ako je tako, njihov krevet slobodno možete postaviti tamo gde psu najviše odgovara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: