Na šta treba da obratite pažnju ako kupujete psa?

Ukoliko ste rešili da kupite psa, postoje stvari na koje treba da obratite pažnju, pogotovo u vreme kada je uzgajanje pasa postalo veoma unosan biznis u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

21:14

Na šta treba da obratite pažnju ako kupujete psa?
Foto: Thinkstock

Da li je ovo legalan posao? Kako da prepoznate prave uzgajivače? Šta je bitno kada kupujete štene? Na sva ova pitanja odgovara veterinar Vlada Terzin u emisiji "150 minuta" na TV Prva.

"Ono po čemu ćemo najlakše prepoznati preprodavca to je kada odete kod njih, a oca i majke nema. Ne možemo da vidimo leglo. Obično je to neko ko ima raznorazne pse i rase. Oni to kupuju tako što dođu kod ljudi koji imaju leglo i kažu: 'Evo za celo leglo dajemo nekakav novac.' Sad, koliki je to novac zavisi od toga kakvi su štenci. Onda ih oni skupljaju bez ikakvih papira", kaže vetarinar Vlada Terzin i dodaje da se papiri najčešće falsifikuju, te da ne može da se utvrdi poreklo psa.

Na svakom rodovniku moraju da pišu informacije o roditeljima psa, pa vlasnici mogu da odu kod njih i provere da li su ove informacije tačne, objašnjava veterinar.

U video-prilogu pogledajte šta sve treba da znate ukoliko planirate novog člana porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: