Moči je Ginisov rekorder i prava "jezičara" VIDEO

Bernardinac po imenu Moči oborio je Ginisov svetski rekord u dužini jezika i dobio titulu "Najduži pseći jezik" na svetu.

Izvor: B92

Nedelja, 16.12.2018.

10:40

Moči je Ginisov rekorder i prava
Printscreen YouTube/Guinness World Records

Jezik joj je dugačak neverovatnih 18,5 centimetara, pa ovaj pas iz Južne Dakote zaista zavređuje svaku pažnju.

Moči ili skraćeno Mo i njen jezik imaju "impresivne moći". Prema izjavi objavljenoj od strane Ginisovih rekorda, Mo brzo jede i zahvaljujući svom jeziku, ponekad može da dohvati hranu čak i kada je udaljena od nje.

Njen vlasnik Karla Rikert kaže da njenu hranu i poslastice moraju da drže na višim policama u stanu kako bi je oneogućili da ih dohvati. Naravno hrana je uvek dobro zatvorena, u slučaju da Mo uspe da je skine sa police, piše PetFace.

Takođe moraju da obrate izuzetnu pažnju na Mo, jer ona može da ih zgrabi na isti način kao i druge pse. Mo se takođe bavi i "čišćenjem kuće", kako njeni vlasnici kažu, tako što opusti jezik da joj se vuče po podu.

To, međutim, ne smeta njenoj porodici, koja Mo naziva "snažnim, srećnim i izuzetno posebnim psom".

Ali, čak i sada kada je postala poznata Mo se uopšte nije promenila. I nikada se ne hvali dužinom svog jezika, iako svi dobro znaju da je ponosna na to što ima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: