Lavica je ovo uradila u zoo vrtu, a posetioci su bili šokirani

Posetioci zoo vrta u Amsterdamu imali su priliku da vide kako to izgleda kada lavica vreba svoj plen u divljini.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

18:00

Default images

Lavica je naime, iz prikrajka, uhvatila čaplju, koja je slučajno sletela u njen kavez, piše Independent.

Nesvakidašnja scena hvatanja plena odigrala se pred očima posetilaca “Artis Zoo vrta” u prestonici Holandije. Turista Maks Kvin, koji je, igrom slučaja, napravio čuveni snimak kaže da se sve odigralo u pet minuta.

"Dok smo posmatrali lavove, čaplja nas je preletela i sletela pored jezerceta na području na kojem se oni nalaze", rekao je Kvin.

On je uspeo da snimi lavicu koja najpre vreba pticu i priprema se za napad. Nakon nekoliko trenutaka brzo ju je zgrabila, a potom je plen podelila sa ostatkom čopora.

Snimak, koji je nastao u julu prošle godine, ipak nije svedočanstvo jedinstvenog lova u ovom zoološkom vrtu. Slični događaji dogodili su se 2012. i 2016. godine.

Ozbiljniji incident dogodio se prošle nedelje u Belgiji, kada je lavica ubijena u zoološkom vrtu nakon što je pobegla iz svog kaveza. Tom prilikom zoo vrt je evakuisan, a povređenih nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: