Snimili su rodu slučajno, a napravili su snimak godine / VIDEO

Priroda često sama stvara situacije koje nam, uhvaćene okom kamere ili objektivom foto-aparata, kasnije deluju zadivljujuće i neverovatno.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

20:50

Snimili su rodu slučajno, a napravili su snimak godine / VIDEO
Printscreen YouTube/Caters Clips

Tako nešto dogodilo se i u ovom slučaju. Tokom nedavnog safarija u Tanzaniji, ljudi su se zaustavili da posmataju i slikaju rodu, koja se nalazila u visokoj travi.

Iako deluje sasvim smireno, u trenutku kada poleti za njom iz trave skače leopard. Ptica u poslednjem času izmiče velikom predatoru, koji je do tada gotovo nevidljiv vrebao u travi. Dramatični trenutak kamerom je zabeležila Lorin O'Dea, a fotografija Pola Rifkina, koji je prizor zabeležio foto-aparatom, već je ušla u izbor za najbolju fotografiju godine časopisa National Geographic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: