Oglasila se PETA: Snimak iz Rusije sa medvedom "šokantan i nehuman"

Snimci medveda koji je doveden na stadion uoči utakmice treće fudbalske ruske lige su "šokantni i nehumani", saopštilo je Udruženje za zaštitu životinja PETA, preneli su danas britanski mediji.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

12:33

Oglasila se PETA: Snimak iz Rusije sa medvedom
foto: screenshot/youtube

Na Jutjubu se juče pojavio snimak cirkuskog medveda po imenu Ted, koji je pored terena uoči početka fudbalske utakmice trećeligaša Mašuka i Angušta, prednjim šapama predao loptu glavnom sudiji meča.

"Osim što je nehumano, korišćenje medveda kao dodavača fudbalske lopte je izuzetno opasno. Medved je simbol Rusije, pa se nadamo da će narod u toj zemlji pokazati malo saosećanja i nacionalnog ponosa i prestati da ih zloupotrebljava", navodi se u saopštenju PETA, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Taj incident je naveden kao primer eksploatacije životinja prisutne širom sveta. Rusija će ovog leta biti domaćin Svetskog fudbalskog prvenstva, a Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) negirala je navode da će medved učestvovati u ceremoniji otvaranja Mundijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: