Mačak predložen za funkciju jer "ima nešto što drugi nemaju"

Verovali ili ne, tamo negde u lepom svetu jedna mačka je dobila svoju kampanju da postane rektor Univerziteta.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

13:43

Mačak predložen za funkciju jer
foto: thinkstock/ilustracija

Grupa studenata Univerziteta u Aberdinu trenutno pravi kampanju da mačak po imenu Batons (Buttons - Dugmići) postane njihov predstavnik.

Dvadesetjednogodišnji Aleks Kiter, student treće godine istorije i Batonsov menadžer, kaže da je ideju dobio kada je primetio nezainteresovanost, ali i nezadovoljstvo studenata oko tema koje se tiču njihovog statusa. Stoga je predložio mačka za legitimnog predstavnika, ali akademska institucija, koju je pohađao i Vinston Čerčil, odbila je mačka kao predstavnika. Kao prvo, Batons nema potrebne kvalifikacije za to, a kao drugo on nije čovek.

“Želeli bismo da ljudi pišu univerzitetu kako bi nas pustili da predložimo mačka za kandidata. Ima sve potrebne kvalifikacije – živi u kampusu, druži se sa ostalim studentima i ima najlepšu dlaku na svetu, što ne poseduje niko od ostalih studenata. Pošto su ostali jako nesrećni izborom kandidata, onda su se svi pridružili u bodrenju Batonsa. Ako studenti ocene da je jedan mačak bolji predstavnik od ljudskog kandidata, možda je vreme za reforme.“

Peticiju za kandidaturu za sada je potpisalo preko 300 studenata.

„Ako je Lari mogao da dobije funkciju u premijerskoj kući, zašto Batons ne bi na Univerzitetu?“, upitao se njegov menadžer.

Nažalost, male su šanse da će jedan prestižni univerzitet primiti mačku u svoje redove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: