Kako izgleda pansion za ljubimce? / VIDEO

Ako putujete ili imate previše obaveza preko dana i ne želite da ostavite svog ljubimca samog, možete da ga odvedete u pansion. Kakvi su uslovi u takvim "hotelima", ali i šta vam treba da biste ljubimca poveli sa sobom na put, istraživao je Filip Kostadinović.

Izvor: B92

Nedelja, 04.02.2018.

20:05

Kako izgleda pansion za ljubimce? / VIDEO
Foto: YouTube screenshot

Pansioni za pse novitet koji na mnoge načine olakšava gazdama ljubimaca. Čovekovim najboljim prijateljem se na ovakvim mestima bave tokom celog dana, da bi se pas osećao kao kod svoje kuće.

"Psima je omogućeno da budu napolju tokom celog dana, a u zavisnosti od vremena, vodim pse dva do tri puta dnevno u šetnju. Vlasnik može da računa da će psu biti pružena sva pažnja i nega, kao da je u kućnim uslovima", navodi doktor veterinarske medicine Miloš Radovanović iz pansiona za pse "Žuža".

Ako putujete a nemate kome da ostavite psa, na raspolaganju su vam usluge pansiona. Ali, ako ipak želite da povedete svog kućnog ljubimca sa sobom na put, pred vama je sakupljanje velike papirologije.

"U Srbiji vam je potreban validan veterinarski pasoš, odnosno validna vakcinacija protiv besnila. Do dokumenata potrebnih za putovanje u zemlje Evropske unije je malo komplikovanije doći - pored osim pasoša i vakcinacije protiv besnila, potreban vam je i dokaz o nivou antitela protiv virusa besnila. Za to vam je potrebna analiza krvi, koja se radi mesec dana nakon vakcinacije, ne ranije", objašnjava Marko Ćurčić iz veterinarske ordinacije "Spina".

Pansion definitivno ne može da nadomesti udaljenost gazde od psa, ali sigurno da može da pomogne kada druge opcije nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: