Ugradio GPS svojim psima, pa saznao zašto nestaju

Lovac Zoran Janković, iz ljiškog sela Veliševac, kome je nestalo šest pasa, u poslednje dve nestale životinje je ugradio GPS, kako bi otkrio razlog nestanka dresiranih lovačkih pasa.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.01.2018.

14:24

Ugradio GPS svojim psima, pa saznao zašto nestaju
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Ispostavilo se da su psi stradali od vukova a, prema njegovim rečima, da nije ugradio uređaj za praćenje, pomislio bi da mu je pse neko ukrao.

"Prva keruša mi je nestala pre mesec i po dana, uspela je nekako da se otrgne od vuka. Išao sam u Lazarevac kod veterinara, koji ju je ušivao dva sata, međutim nije joj bilo spasa. Drugi pas, isto keruša, nju su vukovi rastrgli treći dan Božića za 10 minuta", kaže u izjavi za Glas zapadne Srbije Janković.

On kaže da je uređaj za praćenje u stvari jedna ogrlica, preko koje se putem mobilnog telefona prati kretanje psa, čak i ako stoji.

"Mesečno se uplaćuje 7,5 evra. Kada sam video da između Malog i Velikog Suvobora, keruša koja je u gonjenju stoji u mestu, 10 minuta, odmah sam krenuo. Mislio sam da ju je neko ubio, trebalo mi je desetak minuta da stignem, međutim vukovi su je već rastrgli", navodi Janković.

On dodaje da se u tom kraju pojavio čopor vukova koji prave haos i trebalo bi na to da obrate pažnju.

"Da se ljudi ne zamajavaju, neka psima ugrade praćenje. Pričao sam i sa lovočuvarom koji je upoznat sa situacijom i koji uredno viđa vukove u planini. Ja volim pse, i uvek imam oko šest, bilo je pre i krađa i ubijanja, ali ovo sad što se dešava, verujte mi, posledica je napada vukova", kaže Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: