Dirljivi susret vlasnika i njihovih ljubimaca nateraće vam suze na oči

Poznato je da psi pamte pomoću asocijacija. To znači da će se oni radovati šetnji kada vide da njihov vlasnik uzima povodac ili se obuva.

Izvor: Index.hr

Četvrtak, 14.09.2017.

08:45

Dirljivi susret vlasnika i njihovih ljubimaca nateraće vam suze na oči
Foto: Thinkstock

Na isti način psi uče lepo ponašanje i trikove, ali pravo pamćenja je kod pasa vrlo kratkog daha i radna memorija im traje svega 10-20 sekundi.

Ako pas obavi nuždu na pogrešnom mestu, a njegov vlasnik ga kazni za 15 minuta, njemu neće biti jasno zbog čega je kažnjen. Kad je, pak, reč o emocijama, prema nekim istraživanjima, ako je pas razdvojen od svog vlasnika više od deset sati, on može početnu nervozu i tugu promeniti u nešto pozitivno.

Neki smatraju da psa napušta emotivna napetost sve dok u glavi ima sliku svoga vlasnika. Ipak, ništa od toga ne možemo egzaktno dokazati.

Jedno je sigurno, nijedan pas neće zaboraviti svog vlasnika i novi susret s njim u njemu će izazvati divne emocije.

Ko je kome više nedostajao u situacijama sa ovog video-snimka, procenite sami:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: