Ljubimac na B92.net

Vlasnici odbijaju da vakcinišu pse zbog straha od autizma

Brojni vlasnici pasa u Velikoj Britaniji ne žele da vakcinišu svoje ljubimce zbog straha od autizma. Teorija o štetnosti vakcina širi se i u SAD, preneo je Index.hr.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto:gettyimages
Foto:gettyimages

Opšte je poznato da postoje ogromni protivnici vakcinacije zbog straha od autizma. Mnogi roditelji odbijaju da vakcinišu decu, iako je više naučnih istraživanja pobilo takve tvrdnje.

Izgleda da zabrinuti roditelji nisu jedini koji se protive vakcinaciji. Portal The Intellectualist navodi da su brojni vlasnici kućnih ljubimaca zatražili od Britanskog veterinarskog udruženja da odgovori na pitanje da li psi mogu da obole od autizma.

Britansko veterinarsko udruženje saopštilo je da je problem nastao u Americi i apeluju na svoje građane da ignorišu novonastali trend i strah koji su pokrenuli američki vlasnici ljubimaca.

Naglasili su da trenutno nema naučnih dokaza koji ukazuju na autizam kod pasa ili vezu između vakcina i autizma.

Zbog ove fame, stopa vakcinacije kućnih ljubimaca u Velikoj Britaniji je u padu, što bi moglo negativno da se odrazi na zdravlje kućnih ljubimaca.

Psi

Zašto psi smrde kada su mokri?

Mokri psi, recimo to nežno, ne mirišu baš najbolje. U redu, to svi znamo. Ali, da li ste se ikada zapitali zašto svaki put kad Žuća dođe u kontakt sa H20, čak i kad se kupa, oko sebe širi užasan smrad?

Psi nedelja 17.03. 09:00 Komentara: 35
strana 1 od 15 idi na stranu