Ljubimac na B92.net

Dron pronašao odbeglog psa

Pas rase border koli pronađen je i spasen u volonterskoj spasilačkoj misiji dronom, pošto je pobegao i izgubio se kada ga je udario automobil u blizini mesta Laneli bič u Velikoj Britaniji.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphoto / fotokostic
Foto: Depositphoto / fotokostic

Volonter Džejmi Džuvel pronašao je psa sklupčanog u žbunju posle 20 minuta potrage dronom, preneo je Bi-Bi-Si.

"Znajući da je psa udario auto, bilo mi je očigledno da će negde da se sakrije, što je značilo da treba da ga tražim ispod rastinja. Srećom, pas ima fine bele šape koje su se isticale u odnosu na pozadinu, tako da je potraga bila kratka", ispričao je volonter.

Soks je imao polomljenu šapu i oporavlja se posle operacije, a njegov spasilac rekao je da verovatno ne bi preživeo da ga nisu našli dronom.

"Da ga nismo našli, verujem da bi uginuo. Nema šanse da bi neko prošao pored mesta na kome je bio", rekao je volonter.

Psi

Odbranila je svoje štene, a onda je zavijala u pomoć

Majčinska ljubav je neizmerna i nezamenljiva. Niko ne može nadoknaditi osećanja i brigu koju majka pruža svom detetu. Ova majka je doslovce plakala i zavijala tražeći pomoć. Njeno mladunče bilo je povređeno i ležalo je na trotoaru sa otvorenom ranom pored bandere.

Psi ponedeljak 25.02. 09:00 Komentara: 17

Kod štenaca je opasno odbijanje hrane. Evo zašto se to dešava

Gotovo svi psi povremeno gube apetit. Ukoliko to traje dan-dva, nemate prevelikog razloga za zabrinutost. Međutim, kada se radi o štencima, situacija je drugačija. Naime, mladi psi imaju mnogo manje rezervi masti, pa svako odbijanje hrane koje traje duže od 12 sati zahteva veterinarsku pomoć.

Psi subota 23.02. 13:33 Komentara: 2
strana 1 od 16 idi na stranu