Zakerbergu pas pomogao da sklopi posao

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg može da zahvali svom psu, mađarskom puliju pod imenom Zver, što je postao vlasnik Vots apa, prenosi CNN.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2019.

11:00

Zakerbergu pas pomogao da sklopi posao
Foto: muro/Depositphoto

U trenutku kada je dogovor o prodaji aplikacije zapao u krizu i u sobi u kojoj su se vodili pregovori zavladala grobna tišina, utrčao je Zakerbergov ljubimac i skočio direktno u krilo suvlasnika Vots apa. Sklopljeno je prijateljstvo, a ubrzo je pao i poslovni dogovor.

Zakerberg je u razgovoru sa Lori Sigal za CNN otkrio detalje višemilionskih pregovora sa saosnivačem Janom Kumom i kako mu je pas pomogao u sklapanju posla.

"Mislim da je moj pas Zver bio to tajno oružje. Bila je napeta situacija i Jan je rekao da mora da razmisli o svemu", prisetio se Zakerberg.

U sobi je vladala grobna tišina, sve dok nije uskočio Zver. Neko vreme pas je zbunjeno stajao u sobi, da bi odjednom skočio i sklupčao se u Janovom krilu. Saosnivač Vots apa je pomilovao psa, on se ušukao i tako je sklopljeno novo prijateljstvo. Otopila se i atmosfera, pa je Vots ap prodat za neverovatnih 19 milijardi dolara. Zver je tako dobio status kralja porodice, a ima i svoju stranicu na Fejsbuku. U oktobru 2016. godine Zakerberg je objavio sliku ćerke Maks s čupavim kućnim ljubicem, i s komentarom da je njena prva reč bila "pas".

Ipak, sa nekadašnjim vlasnicima Vots apa nije prošlo tako dobro. Brajan Akton, jedan od saosnivača aplikacije, napustio je Fejsbuk u septembru 2017. godine nakon što se sukobio sa Zakerbergom i izvršnom direktorkom Šeril Sendberg.
Kasnije je izjavio da se oni zalažu za poslovnu praksu s kojom ne može da se saglasi. Tokom skandala sa Kembridž analitikom, tvitovao je: "Vreme je. #DeleteFacebook".

Onaj saosnivač kojem je Zver skočila u krilo, Jan Kum, napustio je Fejsbuk u oktobru 2018. godine, takođe zbog pritisaka da unovči aplikaciju, kao i zbog "nagomilanih frustracija". Oni su se time odrekli ukupno 1,3 milijarde dolara.
View this post on Instagram

Max loves Beast. Her first word: dog.

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: