Još jedna drakonska mera protiv vlasnika pasa, šta je sledeće?

U glavnom gradu Irana zabranjeno je šetanje pasa u sklopu zvaničnoj kampanji čiji je cilj smanjenje broja vlasnika pasa, prenosi BBC. Iranske vlasti pse smatraju "prljavim" životinjama i čuvanje pasa vide kao simbol prozapadne politike.

Izvor: BBC

Petak, 01.02.2019.

09:19

Još jedna drakonska mera protiv vlasnika pasa, šta je sledeće?
Foto: Gettyimages

"Dobili smo dozvolu iz kancelarije gradskog tužioca i preduzećemo mere protiv ljudi koji šetaju pse na javnim mestima, poput parkova", izjavio je šef policije Teherana Hosein Rahimi.

Zabrana je stupila na snagu zato što psi izazivaju "strah i uplašenost" kod građana, izjavio je za agenciju Klub mladih novinara.

Rahimi je dodao da je voženje psa u automobilu takođe zabranjeno.

"Zabranjeno je voziti pse u automobilima i ukoliko ovo primete, policijske snage mogu da primene ozbiljne mere protiv vlasnika automobila", izjavio je za novinsku agenciju koju je osnovao iranski javni servis kako bi obučavao mlade novinare.

Čuvanje i šetanje psa u Iranu je postalo problematično nakon Islamske revolucije 1979. godine i vlasnicima su nekad oduzimali pse.

Ministarstvo kulture i Islamski savet su 2010. godine zabranili reklamiranje bilo kakvih proizvoda za pse, a pre pet godina se u parlamentu raspravljalo o tome da se vlasnici pasa kažnjavaju novčano ili čak bičevanjem.

Poslednji potez iranskih vlasti nije previše razgnevio korisnike društvenih mreža, ali jedan korisnik Tvitera se zapitao šta je sledeće i da li će stanovnici Teherana biti primorani da jašu kamile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: