Vaše štene žvaće sve što dohvati: Ovo su saveti kako da sprečite to

Sve je uništeno. Kao da je štene biralo omiljene jastuke, vredne delove nameštaja, vaše najdraže papuče? Nema potrebe za brigu, svaki vlasnik šteneta mora da se suoči sa bar jednom platnenom ili drvenom "posledicom" njihove potrebe da svuda guraju svoje njuške i zube.

Izvor: B92, infobrif

Sreda, 23.01.2019.

17:11

Vaše štene žvaće sve što dohvati: Ovo su saveti kako da sprečite to
Foto: Gettyimages

Takvo ponašanje kučeta je sasvim prirodno i treba otkriti šta ih je navelo na to.

Ovo su osnovni uzroci zbog kojih štenci žvaću sve što dohvate.

1. Dosada
2. Stres
3. Zabava
4. Svrab zuba


Kako zaustaviti destruktivno ponašanje?
Najpre je potrebno obratiti pažnju na tri ključna faktora:

Pažljivo upravljajte svojim vremenom
Dok ste kod kuće, reagujte na svaki trenutak u kome štene počne da gricka nešto što nije njegovo. Recite ne, oduzmite mu predmet i ponudite igračku kao alternativu. Kada niste kod kuće, dobro razmislite o prostoru u kom ćete ostaviti štene, kao i o vremenu vašeg boravka van stana.
Pogledajte oko sebe i zapitajte se postoji li u blizini nešto što štene može da dohvati i uništi. Ako niste sasvim sigurni, razmislite o tome da ga najpre ostavljate u prostranom kavezu za pse.


Pružite psu zabavno okruženje

Vaš pas mora da ima dobar i raznolik izbor igračaka i stvari za žvakanje.
Ako mu kao malom dozvolite da žvaće neki stari komad vaše odeće, zapamtiće ovo i kad odraste.
Interaktivne igračke takođe su uvek preporučljive. Čak i kada ne predstavljaju alternativu za žvakanje, držaće pažnju psa u trenucima dosade ili stresa.

Potrudite se da štene tokom dana dobije dovoljno vežbe
Umoran pas je zadovoljan, dobar i miran pas. Dakle, intenzivna fizička aktivnost, koja je štencima potrebna više nego nekim odraslim psima, prvi je lek za smirivanje svih simptoma stresa, dosade, i "svraba", zbog kojih možete ostati bez papuča, fotelje ili jastuka.

Mnogo toga je, očigledno, na vlasniku. Preduzmite navedene korake i radujte se rezultatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: