Ljubimac na B92.net

Pas nosi Pradu VIDEO

San Francisko dobio je ime po Franji Asiškom, zaštitniku životinja. Važi za grad u kojem se ljubimci naročito poštuju. Ima dosta prostora za šenju i igru pasa, kao i klimu koja im pogoduje. Međutim, u ovom gradu tretman pasa postao je pravi biznis.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To je tako jer San Francisko ima reputaciju grada u Americi u kojem se najteže radi, te mnogi nemaju vremena ni prostora da se posvete svojim ljubimcima.

U ovom gradu, naime, niču hoteli i saloni za brigu o psima i zabavu pasa. Cene u pojedinima kreću se do 7.500 dolara mesečno, što je slučaju centra za negu pasa "Dogi stajl" (Doggy Style). Ova kompanija ima osnovni članski paket od 250 dolara mesečno, kao i raskošni paket od 1.500 dolara.

Za taj novac dobijate mural svog psa na njihovom "Zidu slave", servis za preuzimanje i dovođenje psa, kao i privatnu rođendansku žurku za 12 pasa i njihove vlasnike.

U Dogi stajlu postoji i poseban prostor za ljude, kako bi pili kafu, radili ili provodili vreme na internetu dok je njihov pas unutra.

Iako ulažu dosta novca u tretman pasa, deo njihovog novca odlazi u humanitarne svrhe, a vode se sloganom da vlasnici, koji imaju uslova za to, treba da ugode svom psu.

U San Francisku postoje i jeftinije opcije za one koji nemaju toliko sredstava, kao što su dnevna briga i šetači pasa.

Mnogi građani osuđuju luksuzne centre za brigu o psima jer se otvaraju usled humanitarne krize i beskućništva u ovom gradu.

U video-snimku pogledajte kako izgleda pomenuti centar za pse.

Vesti

Začinjeno - da ili ne?

Koji začini su dobri i sigurni za pse? Mnogi vlasnici u svojoj ishrani koriste različite začine, pa ste se sigurno zapitali da li bi neki od njih mogao da se svidi i ljubimcu.

Vesti četvrtak 17.01. 21:32 Komentara: 0

Da li znate šta je "kliker metoda"?

Metodu baziranu na kliktanju mnogi smatraju najboljim, najlakšim i najhumanijim načinom obuke pasa, dok joj drugi zameraju mnogobrojne manjkavosti. Sigurno je samo jedno - niti postoji manja sprava namenjena životinjama, niti ima više tumačenja njene uloge i svrhe.

Psi četvrtak 17.01. 08:55 Komentara: 4

Psi po meri starijih ljudi: Odaberite rasu ze sebe

Svako treba da dobije priliku da svoj život deli sa psom, bez obzira na to koliko ima godina. Ukoliko pripadate starijoj populaciji, to nije faktor koji treba da utiče na odluku da nabavite novog najboljeg prijatelja. Ali ipak, vaš životni stil i zdravstveno stanje jesu faktori koje treba uzeti u obzir prilikom odabira psa o kojem ćete se brinuti.

Psi sreda 16.01. 08:41 Komentara: 10
strana 1 od 14 idi na stranu