Osnovci u Beogradu pravili kućice za pse lutalice VIDEO

Žagor mališana sa različito ofarbanim rukama i licem obeležio je danas humanitarnu akciju distributerske kuće Magacom film u kojoj su učenici prvog razreda Osnovne škole Sveti Sava farbali kućice za pse lutalice u Kombank dvorani.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.12.2018.

19:19

Osnovci u Beogradu pravili kućice za pse lutalice VIDEO
Foto: Thinkstock

Akcija kojom se kod najmlađih podiže svest o zaštiti životinja deo je programa "Beogradske zime" i prethodila srpskoj premijeri dečjeg filma "Bela i Sebastijan 3: Najbolji prijatelji", koja je zakazana za 27. decembar u domaćim bioskopima.

Prema rečima Milice Šćekić iz Megacom filma, nekoliko kućica za pse biće raspoređeno po beogradskim opštinama gde su one najpotrebnije.

"Gradska uprava će odrediti na kojim punktovima su psi najugroženiji u Beogradu za vreme zimskih hladnoća pa će tamo postaviti kućice koje deca danas farbaju", kazala je Šćekićeva.

Skoro dvadesetak mališana zajedničkim snagama i kreacijom obojila je kućice za pse koje će kao šareni simboli brige za životinje podsećati Beograđane na humanost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: