Neverovatne priče o psima: Spasavaju živote i sanjaju svoje vlasnike

Sigurno ste barem jednom u svom životu čuli neku nesvakidašnju priču o čovekovom najboljem savezniku. Svaka nova, a ima ih nepregledno mnogo, samo je dokaz njihove privrženosti i vernosti.

Izvor: apetit.rs

Utorak, 20.11.2018.

08:07

Neverovatne priče o psima: Spasavaju živote i sanjaju svoje vlasnike
Foto: Thinkstock

Privrženost na ruski način

Olga, 22-godišnjakinja iz ruskog grada Saratova, izašla je u park sa bebom i psom Ladom. Srela je nekoliko prijatelja i otišla sa njima na piće. Popila je previše, otišla kući i tek ujutru shvatila da beba nije sa njom već da ju je ostavila u parku. Vratila se u park i zatekla bebu u kolicima, uplakanu i mokru ali nepovređenu. Rotvajler Lada je mirno stajao pored bebe i očigledno čuvao je celu noć! U medijima je ovaj pas dobio nadimak najbolji bejbisiter ikada. Baka je preuzela brigu nad tada jednogodišnjim detetom, piše Apetit.rs.

Pas (opet) spasao vlasnika

Kevin Viver je dijabetičar. Njegov pas bigl je naučen da bukvalno oseti i prepozna znake kada njegovom vlasniku skoči šećer. Jednom prilikom Kevin je imao težak napad i kolabirao je. Pas je uzeo mobilni telefon i pritisnuo broj devet, baš kako je treniran. To je zapravo taster koji je vlasnik podesio kao taster za poziv hitnoj pomoći. Pomoć je ubrzo stigla i Kevin je preživeo, kažu lekari, zahvaljujući brzoj intervenciji lekara, ali pre svega zahvaljujući Beli, pametnom biglu.

Ljubav nekad ne mora biti velika

Najmanji pas na svetu je Brendi, čivava sa Floride. Dugačka je tek 15 centimetara, a visoka koliko i konzerva koka-kole. Toliko su joj mala pluća da ne može da laje. Tanke nožice ne dozvoljavaju joj da skoči. Ipak, vlasnica Polet Keler kaže da se u nju zaljubila na prvi pogled i da je Brendi za nju najlepši pas na svetu. Brendi je često gost mnogih emisija u Sjedinjenim Državama i jedna je od najpopularnijih pasa. Eto, i najmanji, gotovo neprimetni, mogu biti velike zvezde!

Psi sanjaju vlasnike

Psi sanjaju kao i ljudi, to mnogi znaju. Ali, po rečima psihologa Didri Baret sa Harvarda, psi najčešće sanjaju nas. Da, dobro ste pročitali. Psi, ali i mačke, čak i zatvorenih očiju najrađe vide lice svog vlasnika u snovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: