Ljubimac na B92.net

Nauka kaže da vaš pas i nije toliko poseban

"Njujork tajms" (The New York Times) objavio je rezultate nove studije koja je pokazala da psi zaista jesu pametni, ali ništa više od ostalih životinja. “Gotovo sve što psi mogu, mogu i druge životinje”, rekao je Stiven Li, vođa ove studije.

Izvor: B92, Telegram.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tekst je izazvao pažnju na Tviteru. Naime, Njujork tajms prvo je tvitovao link na članak uz opis "Nauka kaže da vaš pas i nije toliko poseban", nakon čega su ljudi masovno reagovali. Neki su u šali pretili da će da blokraju magazin na Tviteru.

Zatim je Njujork tajms samo nekoliko sati nakon tog tvita, objavio još jedan s istim linkom, ali sada uz opis: "Da, doktor koji je sproveo studiju je, kako kaže, ljubitelj mačaka". Pa je gomila ljudi, u znak protesta, počela da postavlja fotografije svojih ljubimaca, tvrdeći da su najpametniji.

Psi

Psi su nasledili položaj za spavanje?

Pored toga što su neviđeno slatki i divni prijatelji, psi su pomalo i na svoju ruku. Ili na "svoju šapu". Između smešnih izraza lica i čudnog ponašanja ponekad, svaki "čovekov najbolji prijatelj" ima i male crte ekscentričnosti zbog kojih ih volite još više.

Psi nedelja 21.10. 15:18 Komentara: 1

Šta ukazuju neprijatni mirisi vašeg psa i kako da se izborite s njima

Sva živa bića odaju specifične mirise pa je tako i sa psima. U zavisnosti od rase, dužine dlake, uslovima u kojima živi, navika pa i ishrane, mirisi su manje ili više izraženi. U najvećem broju slučajeva, neprijatni mirisi kod pasa su rezultat (ne)održavanja higijene. To ne znači da pse treba kupati svakog dana, ali iznenadna pojava smrada može biti rezultat "uvaljivanja" u neki izvor smrada, piše PetFace.

Psi četvrtak 18.10. 15:14 Komentara: 8
strana 1 od 14 idi na stranu