Crne kuce najteže nalaze dom

Kao i kod crnih mačaka, tako i kod crnih pasa postoji verovanje da donose nesreću, jer većina udruženja za zaštitu životinja i azila u celom svetu muku muči sa udomljavanjem crnih pasa.

Izvor: B92, Petmagazine.rs

Četvrtak, 02.11.2017.

08:44

Crne kuce najteže nalaze dom
Thinkstock

Nazivaju ih psima koje je teško udomiti i kažu da ni njima nije jasno zašto se to događa.

Volonteri u prihvatilištima su složni u stavu da kada pronađu leglo malih napuštenih štenaca, uvek se prvo udome oni svetliji, pa šareni, a poslednji dom pronađu crni štenci.

Iako boja pasa ne igra nikakvu ulogu u njihovom karakteru ili zdravlju, oni nažalost najduže čekaju na dom.

Ovu tezu prvi su postavili zaposleni u američkim azilima. Kako je njihovo iskustvo pokazalo, psi crne dlake u proseku nekoliko meseci duže čekaju udomljenje, a razlog je verovatno u tome što se zbog crne boje dlake teže uoči izgled njihove glave.

Ovu tezu potrdio je i doktor veterinarske medicine Milan Radosavljević, upravnik Centra za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica.

Građani koji dođu u najvećem broju žele karakteristične pse: čupave, kovrdžave, najčešće svetle boje dlake. Pasa crne boje ili crnih sa smeđim paležom ima najviše, oni čine čak 60 do 70 odsto svih pasa u prihvatilištu, ali nažalost, građani za njih nisu toliko zainteresovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: