Ljubimac na B92.net

Štedljivi pas skuplja novac u kasicu i njim "plaća" poslastice

Pas Holi obožava novac, jer zna da njime može da plati svoje omiljene poslastice.

Huffington Post
Podeli

Njena vlasnica Kejsi Kuk kaže da je njena ljubimica još kao štene volela da krade stvari ukućanima i da su je oni, umesto da je jure, podmićivali slatkišima, kako bi im vratila ono što je uzela.

Pošto se često dešavalo da im uzme novac i da za donošenje novčanice dobije poslasticu, Holi je ubrzo "sabrala dva i dva" i počela da traži "džeparac".

Pošto Kuk radi u restoranu i kod kuće broji bakšiš, njena ljubimica zna kad je pravo vreme za moljakanje.

"Čim čuje zveket novca, u trenutku se stvori pored mene i spusti mi glavu u krilo gurajući mi ruku njuškom. Tako ostaje sve dok joj ne dam dolar", kaže Kuk.

Holi onda odnosi novac u dve kante u kuhinji, koje su za nju neka vrsta "kasice prasice".

"Sav novac koji pronađe u kući koristi da 'plati' svoje poslastice. Kada plati, mi novčanice vraćamo u njene kasice", kaže Kuk.

"Ponekad samo tiho priđe i spusti nekom dolar u krilo".

Psi

Praznici mnogim psima ne donose radost...

Božićni i novogodišnji praznici su na Zapadu vreme kada ljudi često na poklon članovima porodice, prijateljima ili partneru poklone psa. Kod nas su Nova godina i rođendani nešto poznatiji po ovakvoj praksi.

Psi subota 9.12. 08:44 Komentara: 0

Da li je vašim kucama neophodna zimska garderoba?

Stigli su nam hladni dani i mnogi vlasnici (naročito oni novopečeni ili s malo iskustva) pitaju se da li je njihovom mezimcu hladno i da li mu je potreban džemper ili jakna prilikom izlaska napolje. Ukoliko tokom hladnijih dana primetite da vaš pas ne želi napolje ili da već nakon nekoliko minuta u šetnji želi kući - to je siguran znak da mu je hladno i da su mu potrebni džemper ili jakna.

Psi utorak 5.12. 21:25 Komentara: 25

Kako da pružite najbolju brigu svom psu senioru?

Kao i kod ljudi, s godinama je i zdravlju pasa potrebno posvetiti više pažnje, jer se njihove potrebe menjaju, zdravlje narušava, a telo slabi. Vlasnicima će njihovi mezimci uvek biti kao prvog dana, kada su kao štenci u naručju stigli u dom.

Psi utorak 5.12. 08:40 Komentara: 2

Mogu li psi zaista da budu ljubomorni?

Dugo se verovalo da životinje mogu da pokažu samo osnovne emocije - radost, iznenađenje, strah, tugu, ljutnju i gađenje - i da je za sekundarne emocije, kao što su osećaj krivice i ljubomore, potreban veći stepen saznanja.

Psi petak 1.12. 08:45 Komentara: 10
strana 1 od 156 idi na stranu