Psi nas razumeju bolje nego što mislimo

Nedavno naučno istraživanje potvrdilo je ono što vlasnici pasa već uveliko znaju: da njihovi ljubimci odlično razumeju smisao mnogih reči i to daleko bolje nego što se dosad mislilo.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.05.2014.

13:27

Default images

U studiji objavljenoj u časopisu Plos One, naučnici sa Instituta za evolutivnu antropologiju Maks Plank iz Lajpciga navode da su pojedini psi čak kadri da prepoznaju simbole, što je osnova apstraktnog razmišljanja i procesa učenja govora.

Oni su testirali pet pasa, od kojih je jedna ženka rase border koli po imenu Betsi uspela da prepozna 300 predmeta koje joj je vlasnica pokazivala na slici.

Grupa nemačkih naučnika je pokrenula ovo istraživanje kako bi utvrdila koje su sposobnosti neophodne da bi se razumela ljudska komunikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: