Niko ne želi psa sa dve njuške

Snaflsa, mešanca nemačkog i belgijskog ovčara, već mesecima u azilu u Glazgovu zaobilaze potencijalni vlasnici, jer ih odbija nesvakidašnja anomalija na njegovoj njušci – ima "dva nosa" koja može zasebno da pomera.

Izvor: B92

Subota, 08.02.2014.

11:54

Default images

Njegovo ime je Snafls i sve što želi u životu je da ga neko uzme iz "Dog's Trust" azila za pse u Glazgovu i pruži mu novi, pravi dom, pun ljubavi. Međutim, to se ne dešava već mesecima – ljudi obično skreću pogled sa njega, jer on ima dva nosa.

Mešanca nemačkog i belgijskog ovčara je ovom centru predao lokalni šinter. Osoblje se divno stara o njemu, ali zbog retkog kongenitalnog defekta već počinje da sumnja da će se Snafls ikada usrećiti u nekoj porodici.

"Umesto spojenih nozdrva, ima neku vrstu rascepljenja. Taj defekt na njušci mu daje izgled dva nosa, posebno što svaku nozdrvu može da pomera zasebno", objašnjava veterinarka Anđela Mekalister, dodajući da u svojoj 20 godina dugoj karijeri nije videla takvu anomaliju.

Obzirom da je većina pasa koji su živeli oko njega našla novo utočište, Snafls se više od mesec i po dana, koliko je u skloništu, trudi da privuče pažnju. Ima svega četiri meseca, a već je promenio četiri doma.

"Dovodili su nam i prihvatali smo na stotine pasa svih mogućih oblika i veličina, ali nikada nisam videla nešto poput Snaflsa", ističe upravnica azila Sandra Loton.

"Šteta što ovaj mužjačić predivne naravi ne može da nađe dom samo zato što misle da je ružan. Toliko je osećajan, živahan i zabavan 'dečačić' koji obožava osoblje koje se stara o njemu. Potrebna mu je aktivna porodica, a mogao bi da živi i sa drugim psima", dodaje ona.

"Možda zaista nije imao sreće sa lepotom poput Lesi, ali ima zlatno srce i tvrdim da je jedan od onih pasa kakve ne možete naći u nekoliko miliona", rekla je na kraju upravnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: