Ovo su pasmine koje najmanje laju

Volimo pse, ali ne volimo (a pogotovo naše komšije) da slušamo beskonačan lavež. Ako tražite psa koji je blag za uši i laje vrlo malo ili nimalo, razmislite o nekoj od sledećih pasmina:

Izvor: Index.hr

Utorak, 28.01.2014.

08:50

Default images

1. Basenji

Ovaj vrlo zanimljivi afrički pas poznat je po tome što ne laje, već kada je uzbuđen proizvodi zvuk sličan jodlovanju, ali ni to ne čini prečesto.

2. Afganistanski hrt

Jedan od najlepših i najelegantnijih pasa još je i vrlo elegantan i vezan uz porodicu. Iako u životu voli ekstreme, ekstremno lajanje nije nešto što ga preterano zanima.

3. Bulmastif

Ova je pasmina vrlo umiljata, uravnotežena i zaštitnički raspoložena prema porodici, ali ipak više balavi, njuška i hrče, nego što laje.

4. Škotski jelenji hrt

Ovaj je pas ima srce lovca, ali kod kuće se ponaša dostojanstveno i odlično se slaže sa porodicom. Ne morate da se brinete zbog lajanja, ali potrebno je pripaziti na psa kada je u blizini glodara ili manjih životinja.

5. Rodezijski Ridgeback - Afrički gonič lavova

On je velik i vrlo snažan i ne treba mu lajanje kako bi odbranio svoj čopor. Odličan je lovac koji voli aktivnosti u prirodi, ali isto tako i da uživa sklupčan na kauču.

6. Shar-Pei

Simpatičan i tih, ovaj naborani kineski pas vrlo je povezan s porodicom, a laje samo kada se igra ili je u neposrednoj opasnosti.

7. Ruski hrt – Borzoi

Ovi prekrasni i graciozni psi uglavnom su tihi i vrlo pristojni. Ipak, treba im mnogo aktivnosti i igre.

Na kraju ipak imajte na umu da su, iako su neke pasmine sklonije lajanju od drugih, svi psi su individualci tako da lajanje zavisi od niza faktora, od genetike do odgoja, a ne samo od pasmine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: