Kako da se pripremite za dolazak psa

Dolazak ljubimca u vaš dom predstavlja uzbudljiv događaj, a kako bi sve proteklo kako treba, pogledajte neke od saveta za sve one koji to čine po prvi put.

Izvor: B92

Subota, 24.11.2012.

15:25

Default images

Prve nedelje odrediće način na koji će se pas odnositi prema svom novom domu. Uložite malo energije i novca kako bi se osećao kao kod kuće.

Pripremite vaš stan za novog člana porodice

Pre nego što po prvi put upoznate ljubimca sa njegovim novim domom obavezno sklonite sve stvari i predmete koji mogu predstavljati opasnost. Ukoliko su članovi vaše porodice navikli da ostavljaju stvari po kući, poput daljinskih upravljača, cipela ili malih igračaka, trebalo bi i njih da upozorite na moguće opasnosti. Posebnu pažnju obratite na biljke, koje mogu biti otrovne za ljubimca, i proizvode za čišćenje i uvek ih držite van domašaja.

Organizujte pregled kod veterinara

Tokom prvih nedelja trebalo bi da organizujete posetu veterinaru i kompletan pregled za vašeg ljubimca. Čak iako vam je rečeno da su sve pretrage i preglede obavljeni i da je pas zdrav, poseta veterinaru stvoriće početnu tačku za praćenje njegovog zdravlja ubuduće.

Socijalizujte ljubimca

Jedan od najčešćih problema sa psima i mačaka jeste manjak njihove socijalizacije sa drugim životinjama i ljudima. Na samom početku počnite da ljubimca polako upoznajete sa drugim životinjama i ljudima. Počnite polako i sa malim brojem novih lica a tokom šetnje dozvolite psu da dođe u kontakt sa drugim životinjama i njihovim vlasnicima kako bi ih onjuškao i upoznao.

Naučite psa na prenosnu korpu

Ovo može imati brojne prednosti. Korpe ne služe samo da zatvorite ljubimca kada niste tu, ona može predstavljati i sigurno utočište za psa kada se oseča ugroženo ili uplašeno. Kada je pas naviknut na korpu to takođe olakšava njegovo prenošenje do veterinara ili putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: