Žirafa se pet sati borila sa čoporom lavova i uspela da ih otera VIDEO

Hrabra žirafa uspela je da preživi brutalan napad čopora lavova, koji je trajao čak pet sati, uprkos činjenici da je jedan uporni lav uspeo zubima da joj se uhvati za leđa.

Izvor: B92

Nedelja, 27.01.2019.

19:30

Žirafa se pet sati borila sa čoporom lavova i uspela da ih otera VIDEO
Foto: Thinkstock

Šest gladnih lavova namerilo se na jednu odraslu žirafu u južnoafričkom rezervatu za divlje životinje "Klaseri". Žirafa je upravo ispružila vrat i počela da hvata lišće s drveća kad su oko nje odjednom počeli da kruže lavovi. Jedna ženka i jedan mužjak skočili su joj na leđa, dok je drugo dvoje navalilo na noge i pokušavali su da je obore.

Lavica se za leđa žirafe držala puna dva minuta.

Iako joj je rana na nozi jako krvarila, žirafa je uspela nakon četiri sata borbe da otera krvoločne zveri koje su na kraju odustale od prevelikog zalogaja.

Dramatičnu epizodu zabeležilo je dvoje lokalnih vodiča na Instagramu, a nekoliko kratkih video-snimak objavila je i zvanična stranica rezervata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: