Beba alpake iz Beogradskog zoo-vrta dobila je svoje ime FOTO

Nova beba alpaka, rođena pretprošle sedmice u petak, dobila je svoje ime. Ovoj radosti u beogradskom Zoološkom vrtu prisustvovali su brojni mediji, a javnost je bila veoma zainteresovana za rođenje nove životinje u Vrtu dobre nade. Mala alpaka se sada zove Jafa i od rođenja privlači pažnju velikog broja posetilaca.

Izvor: petface.net

Ponedeljak, 15.10.2018.

18:48

Default images

"Naše alpake (Vicugna pacos) su dobile mladunče. Mama Nutela je veoma ponosna, jer je beba tamnoputa na nju. Pored toga što su mnogo manje od običnih lama, alpake su i mnogo lepše", napisali su na stranici Zoološkog vrta u Beogradu na Fejsbuku.

Sada majka i beba zajedno uživaju u radosti svojih prvih dana i u pažnji koju dobijaju od posetilaca i svih ljubitelja životinja.

Alpake pripadaju porodici lama, mislilo se da su nastale od gvanaka, ali se novim genetičkim istraživanjima utvrdilo da im je predak vikunja, piše PetFace.

Žive na visinama 2.400 do 3.600 metara nadmorske visine na planinama Perua, Bolivije, i Čilea, u Južnoj Americi.

Glavna karakteristika im je dugačka i kvalitetna dlaka. Može biti smeđe, crne ili bele boje, a duga je između 20 i 40 centimetara. Njihovo runo je mnogo finije i mekše u odnosu na vunu drugih životinja. Njihova dlaka se takođe zove alpaka, kao i sama vrsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: