Uginulo osam nosoroga, uzrok trovanje solju?

Osam crnih nosoroga, kritično ugrožene vrste sisara, uginulo je u Keniji, nakon što je državna služba za divlje životinje pokušala da ih prebaci iz jednog u drugi nacionalni park, saopštio je danas ministar turizma Nadžib Balala.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.07.2018.

18:56

Uginulo osam nosoroga, uzrok trovanje solju?
Foto: Tanjug (AP Photo/Sayyid Abdul Azim, File)

Kako je naveo u saopštenju, prvi rezultati istrage, koju je sprovela kenijska služba za divlje životinje, pokazuju da su nosorozi uginuli od trovanja solju, nakon što su pili vodu u novom staništu.

U saopštenju se ističe da nijedan nosorog više neće biti prebačen, preneo je Rojters.

Kenijski list "Dejli nejšn" prethodno je objavio da su nosorozi uginuli pod "nejasnim okolnostima" u nacionalnom parku ističući da su oni bili među 14 crnih nosoroga, koje je služba za zaštitu divljih životinja počela da prebacuje iz Najrobija u taj park, prenosi Rojters.

Međutim, kenijski zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da je do tragedije došlo zbog "nemarnosti", navodi AP.

Kenijska služba za divlje životinje saopštila je ranije da se nada da će, premeštanjem crnih nosorga u nacionalni park, povećati njihovu populaciju tamo.

Organizacija, koje je sprovela više uspešnih premeštanja životinja u prošlosti, nije objavila kako su nosorozi uginuli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: