Ove ptice su sve popularniji kućni ljubimci

Horor filmovi često ih prikazuju kao glasnike propasti ili smrti, ali u stvarnosti, vrane i gavrani izuzetno su inteligentne ptice, bez sklonosti ka zlu.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 20.11.2017.

08:45

Ove ptice su sve popularniji kućni ljubimci
Foto: Thinkstock

Ipak, vrane su divlje životinje, pa ne bi trebalo očekivati da se ponašaju poput pasa ili mačaka koji su generacijama pripitomljavani. To znači da će briga o vrani, svakako, za bilo koga predstavljati veliki izazov.

Vrane su porodica ptica koja živi širom sveta i ima više od 120 vrsta. Od toga, više od jedne trećine ukupnog broja vrsta ove porodice uključuje rod gavrana.

U ponašanju nema velike razlike između vrane i gavrana.

Vrane su svaštojedi, što znači da jedu i meso i biljke. Ako žive u zatočeništvu, obroke bi trebalo da udvostruče kako bi se što hranile što sličnije načinu na koji se hrane u prirodnom staništu.

Gavran je najveća ptica u navedenoj porodici i karakteriše ga crna boja. Međutim, u pojedinim zemljama je zaštićen, pa ove ptice ne bi trebalo prodavati, niti ih uznemiravati na bilo koji način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: