Koja je idealna temperatura u akvarijumu

Temperatura je vrlo važan faktor života u akvarijumu. Ne samo da utiče na razvoj životinja i biljaka, već reguliše i nivo kiseonika, a opremom za akvarijum može se regulisati i održavati na istom nivou sve vreme.

Izvor: Izvor: index.hr

Sreda, 27.11.2013.

12:40

Default images

Optimalna temperatura za slatkovodni tropski akvarijum je 25 stepeni Celzijusovih, ali dopuštena su odstupanja od jednog do dva stepena. U prirodi temperatura vode je od 20 do 30 stepeni i njihova temperatura ne varira previše. Ponekad ih ugreje sunčeva svetlost, a ponekad ohladi debela hladovina.

Ribe mogu izdržati i veće varijacije, na primer od nekoliko stepeni, ali ne na duži period. Naime, telesna temperatura riba, za razliku od sisara, zavisi direktno od temperature vode pa mogu da prežive samo na određenim temperaturama. Neke su vrste osetljivije od drugih pa je potrebno dodatno se informisati i o vrsti ribe.

Foto: freedigitalphotos.net/khunaspix

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: