Ptica u kući, veselje svaki dan

Veliki broj ljudi se odlučuje da uzme psa ili mačku za kućnog ljubimca. Ali, ne i vi. Vi se ne plašite da razmišljate drugačije. Zašto onda ne biste uzeli pticu? Ptice ne prave toliki nered, kao što vam se možda čini, a i veoma su zabavne.

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2012.

23:44

Default images

Neki ljubitelji pasa i mačaka misle da su ptice prljave životinje i da nije neko uživanje imati ih u stanu. Ptice su zapravo idealni ljubimci za one ljude koji ne vole ili ne mogu da drže psa ili mačku u svom domu.

Za razliku od pasa i mačaka, staranje o ptici ne zahteva puno novca. Ptici je potrebno malo hrane I vode svakoga dana, a iz vaše kuhinje za nju možete odvojiti I po neki komad voća ili povrća. Samo se postarajte da ne dajete ptici namirnice poput avokada, luka, čokolade ili pečuraka – jer je ta hrana izuzetno toksična za ove životinje.

Osim hrane, najveći trošak ćete imati za nabavku kaveza. Ipak, održavanje čistoće kaveza je “mačiji kašalj”, jer na dno uvek možete postaviti stranicu iz pročitanih novina.

Da li ste znali da su ptice jedne od najinteligentnijih životinja? Razmislite - koja druga životinjska vrsta uči da priča podražavajući ljudski glas?

Pticama čak neće biti potrebno ni toliko vaše pažnje, koju bi svakako zahtevali pas ili mačka. Ptice ne morate da izvodite u šetnju, da ih trenirate ili zabavljate. Naprotiv! One će zabavljati vas i to svakog dana.

Za razliku od pasa, kojima je potreban veći životni prostor, ptice su pogodne za držanje i u malim stanovima. Tako možete imati ljubimca, iako ne živite u kući sa drvorištem.

Ptice su i veoma društvene životinje koje se mogu više vezati za svoje vlasnike nego psi ili mačke.

I na kraju: vaša ptica će uvek biti tu da vas sasluša kako se žalite o teškom danu na poslu. Na kraju vaše priče, ona će vam uzvratitit simpatičnim cvrkutanjem. Šta ćete više?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: