Ljubimac na B92.net

Tragičan kraj odbeglog pariskog tigra

Iz cirkusa u 15. pariskom arondismanu je pobegao tigar, koji je neko vreme tumarao pariskim ulicama dok ga hicima nije usmrtilo cirkusko osoblje, saopštila je policija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Nakon što je tigar pobegao iz cirkusa u blizini mosta na Seni, oko dva kilometra od Ajfelove kule, više naoružanih policajaca bilo je raspoređeno u tom kraju.

Neimenovani zvaničnik pariske policije potvrdio je da je tigar "neko vreme" bio na slobodi, ali je naveo da nije prijavljeno da je ikog povredio, prenosi Rojters.

Dok je životinja bila na slobodi, saobraćaj na obližnjoj tramvajskoj liniji bio je obustavljen, a očevici navode da su videli tigra kako se kreće po šinama tramvaja na liniji 3, prenose francuski mediji.

Rojters navodi, pozivajući se na policiju, da je odbeglog tigra usmrtio član cirkuskog osoblja u zapadnom delu francuske prestonice.

Policija je na Tviteru napisala "Opasnosti više nema", uz emotikon u obliku tigra.

Stanovnici 15. arondismana, u kojem je tigar usmrćen, objavili su na društvenim mrežama fotografije tela mrtve životinje, a mnogi su izrazili gnev jer je ubijena.

Mačke

Kako da odaberete savršeno mače?

Na internetu možete pronaći karakteristike svih rasa mačaka na planeti, ali će vam najtačnije informacije uvek dati odgovoran odgajivač. Najvažniji savet je da odaberete mače koje odgovara vašem načinu života i vašoj naravi.

Mačke utorak 21.11. 08:40 Komentara: 14

Tajna veza mačaka i ljudi

Povezanost ljudi i mačaka dovela je do pojavljivanja mačjeg lika u mitologiji i legendama u više kultura. Najviše se spominje u egipatskoj, kineskoj i nordijskoj.

Mačke subota 18.11. 08:45 Komentara: 7
strana 1 od 7 idi na stranu