Ljubimac na B92.net

Žena koja je uradila neverovatnu stvar za mace iz Saudijske Arabije

Loren je četiri godine radila u Rijadu kao medicinska sestra. Iako su njene smene trajale i po dvanaest sati ona bi ostatak dana provela brinući se za bolesne, napuštene i povređene mace.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Kada se doselila u Rijad bila je zgrožena brojem mačaka koje žive na ulicama, pa je odlučila da uzme stvar u svoje ruke.

Brinula se za nekoliko stotina mačaka za četiri godine života u ovom gradu, a mnogim macama je našla stalne domove iako je bila šokirana činjenicom da retko ko u Saudijskoj Arabiji želi mačku u domu.

Nažalost, došlo je vreme da Loren napusti Rijad, a za tridesetak mačaka o kojima se brinula nije uspela da pronađe dom. Jedina opcija bila je da ih preveze u Kanadu u Centar za spasene životinje.

Postupak selidbe je odavno pokrenula, a do sada je šest maca stiglo u Kanadu. Već se javljaju ljudi koji žele da ih usvoje, a čitav proces selidbe bio je jako skup.

Vesti

Kako prevazići fobiju od mačaka?

Najpoznatiji strah na svetu je klaustrofobija ili strah od zatvorenog, skučenog prostora, zatim sledi akrofobija ili strah od visine, detofobija - strah od zubara, zoofobija - strah od životinja.

Vesti utorak 16.01. 08:40 Komentara: 11
strana 1 od 96 idi na stranu