Zašto vas mačka "mesi"?

Svaki vlasnik mačke shvata da, kada macka “mesi” vaš stomak šapama, ona ustvari ispoljava svoju najiskreniju ljubav prema vama. Mačka će pri tom obično imati vrlo poseban izraz na svom licu pun ljubavi i obično tada i prede.

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

08:50

Zašto vas mačka
Foto: Thinkstock

Mačka je tada ponovo u kontaktu sa svojim instinktom mačeta, kada je to isto radila sa svojom majkom. Tada ima isto osećanje udobnosti i topline kakvo je imala kao mače kada je bila sa svojom majkom.

Mačići često “mese” bradavice svojih majki kako bi time stimulisali veće lučenje mleka.

Radeći ovo, mačka izražava svoju ljubav prema vama kao majčinskom liku.

Ukoliko vam je ovo ponašanje neudobno zbog noktiju, onda ih skratite, ali ovo važi samo za mačke koje borave isključivo u kući, napolju su im nokti i te kako potrebni. Takođe, možete da imate pri ruci neki peškir koji ćete da podmetnete.

Nemojte nipošto da odbijate mačkine izlive ljubavi i nežnosti. Kako se vi osećate kada se vas maca mesi?

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: