Mačak pronađen posle 6 godina bekstva

Jedan mačak iz Velike Britanije pronađen je posle šest godina bekstva.

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2012.

15:27

Default images

Ejd Haj nije mogla da veruje svojim očima kada je nedaleko od porodične kuće u Hempširu ugledala mačka Čarlija koji je nestao 2006.

Iako su Hajovi u početku sumnjali da je reč o njihovom ljubimcu, zahvaljujući čipu potvrđeno je da je zaista reč o Čarliju.

Porodica se inače preselila tri kilometra dalje od kuće iz koje je mačak pobegao.

“Kada smo ga videli ispred obližnjeg imanja, bila sam 99,9 odsto sigurna da je to Čarli. Bio je mnogo mršaviji, ali se odazivao na ime”, kaže Ejd.

Ona je razgovarala sa čovekom koji je protekle dve i po godine hranio mačka, a zatim otišla u veterinarsku stanicu kako bi proverila da li je zaista reč o Čarliju.

Iako je sada već stari mačak (pobegao je u 9. godini života) Ejd kaže da se sasvim lepo prilagođava ponovnom životu sa njenom porodicom.

“Još ga nismo puštali napolje, ali ćemo to svakako učiniti kada budemo bili sigurni da neće ponovo nestati”, kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: