Četvrtak, 19.03.2015.

19:40

Da li je zaista zdravo da ljubimo pse i oni nas?

Izvor: zivotinje.rs

Da li je zaista zdravo da ljubimo pse i oni nas? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

THE MYSTERY MACHINE

pre 9 godina

Ja nema nista da se ljubite,lizete, i mazite gde god hocete i kad god hocete sa vasim ljubimcima. Ali jedino imam problema sto vlasnici ne ciste g....ca sa Beogradski ulica.....to je nekultura najgore vrste.

Konj je najlepsa zivotinja

pre 9 godina

Neka, hvala. Imala sam i pse i macke i nisam se ljubila s njima. Uostalom, psi imaju vlazne njuske i lizu, a meni se ne svidja da budem izbalavljena. Ali ljudi, da li ste cmoknuli zdrebe? Joooj, ta somotna njuskica, a malo dalje velike radoznale oci :*:*:*

apokalipticar

pre 9 godina

imao sam teske povrede i otvorene rane na koju su mi prebacivali kozu. Nakon izlaska iz bolnice, rane su bile delimicno zarasle. Pustao sam mom psu da lize rane, u pocetku odmacinjao ruku i terai ga od sebe. Kako je on preuzeo "brigu" o tome, rane su odlicno zarasle i jednog problema nisam imao. Cinilo mi se da mi je to cak ubrzalo oporavak.

megatronman

pre 9 godina

Imao sam tridesetak pasa do svohe 59 g. i obožavam ih ali ne pada mi na pamet da se cmačemo, ljubimo. Svašta. Najbrži način da navučete parazite. Mace također iako one samo dodirnu obraz a onda predu, pružaju pandže, prevrću se ...

Til Ojlenšpigel

pre 9 godina

Pa dobro, ne treba preterivati ali evo ovako, kao stomatolog - osim komodo zmaja nema stvorenja sa većom količinom bakterija u ustima na ovom svetu od čoveka.Koga čovek ujede za razliku od životinja ako ne primi antibiotike,obavezno umire.Ljubimo se stalno između sebe(valjda?) -osim ako ljubav nije presahla ali pošto smo imuni ne raboljevamo se. Nije argument ali pre bih poljubio mačku ili kuče nego neku osobu sa trulim zubima u ustima. Razumete me deformitet profesije.

komentar

pre 9 godina

odbite doktori, po vama covjek ne treba ni zivjeti! Smoriste vise, vas treba zakovati u labaratoriju( da nema bakterija) i zivjecete vjecno. Cim budem mogao, zlatnog retrivera cu nabavim! Divna stvorenja!

gadljiva

pre 9 godina

@Albatross

Aha, tako i treba, samo uživaj!

@pn

Pa ovo je toliko slatko!

@Zeleni Zub

Hvala, ovo je lepo čuti, i pametno postupaš. Mislim da je gadljivost usadjena u detinjstvu. Veoma sam pazila da to ne prenesem na svoje ćerke, i one obožavaju da se maze sa životinjama, što kod mene nije bio slučaj, ali polako se menjam.

@dokle vise

Hvala za ovo, mnogo se informišem o psima preko američkih sajtova i jutjubera, tamo ima svašta korisno, i to sam tamo primetila, pa sam mislila da je tako i kod nas. Verujem da će "epidemija" kad-tad stići i ovde. A kod njih je toliko to normalno, mislim da se više ljube sa psima nego sa decom.

Astronom

pre 9 godina

Meni svaki poljubac moje Lune doda godinu dana zivota, ulepsa mi dan i zagreje mi srce.

Kad se sve sabere i oduzme, malo bakterija i nije visoka cena za to.

Zoran

pre 9 godina

Imam psa (imao sam i još nekoliko pre sadašnjeg), ali mi NIKADA nije palo na pamet da poljubim psa! U stvari, odvratno mi je kad vidim da to neko radi, a još gore mi je kad vidim da neko pušta da ga pas liže po licu i rukama... Uh, užas!

tanja

pre 9 godina

Nemam neki odnos prema tome. Nisam gadljiva, mada izbegavam izlive neznosti po licu. Pas može da se vaspita da ne liže, nikakav problem. Što se bakterija tiče, nisam sigurna da ljudska usta sadrže manje bakterija od psećih.

pericapurica

pre 9 godina

psi su cisti oni se stalno ciste lizanjem ako im nesto zasmrdi oko pozadine oni to olizu,treba ih ljubiti i oni ce vas lizati, oni asu ciste zivotinje njuse samo cisto.

coco

pre 9 godina

Imam psa vec tri god. Nikada se nije popeo na krevet, nikada nista pojeo od obuce nije ,ali samo zato sto smo ga tako vaspitali. Nikada nas ne lize jer mu se ne unosimo u lice. Pametni su i mogu se ponasati bas kako vlasnicima odgovara ,ali sa njima se treba raditi. Dajte im ljubav i vratice vam mnogo vise.

Albatross

pre 9 godina

Moja dva Haskija i ja vam zelimo dobro jutro direktno iz kreveta!!!! Mislim da svako treba da zivi onako kako hoce i voli. Moje zivotinje me izljube, kao i ja njih bar 10 puta dnevno. Ceo zivot spavam, boravim i zivim sa zivotinjama i za svojih 30 godina sam bila samo dva puta bolesna. Između ostalog, ako me ubiju njihove bakterije, bolje i tako da umrem nego od stresa i ljudske gluposti. Ja zivotinje mnogo voli i zahvalna sam im sto su mi ulepsali život!!!!

ardnas

pre 9 godina

Moja cicika je 100 puta cistija od vecine ljudskog stanovnistva ove planete. I nema te bakterije koja ce nas sprijeciti kad se ugledamo da se dobro izmazimo i izljubimo. Ujutro se zavuce pod jorgan i nema srecnije od nje a ni od mene.
I nije mi jasno zasto su vam za sve Ameri krivi, daj ljudi opustite se i uzivajte, nabavite si kucnog ljunimca koji ce da vas licka i ljubi, vidjet ce te bit ce te puno srecniji i manje depresivni.

dokle vise

pre 9 godina

Odkud da se ova tema uopste pokrece u Srbiji? Ovde u Americi psi balave po bebama i vlasnici ljube pse u usta, i to se smatra normalnim. Zelim da verujem da necemo i to da uvezemo, ali ovakvi clanci mislim da na neki nacin propagiraju americki "stil" zivota. Sta je sledece, stavljanje cipela na krevet - jos jedna stvar koja je ovde normalna?

Zeleni Zub

pre 9 godina

@gadljiva

Ne morate nista od navedenog raditi. Jednostavno nemojte uciti psa da to radi, a ako krene sam od sebe, zaustavite u startu i odviknite od te navike (par puta NE resava stvar). U ostalom, osim ako ne nabavite neko telence, nema sanse da pas krene jezikom na facu osim ako mu se ne unesete u lice. A i tad ce pre jezikom na ruke jer ga hrane, maze, bacaju lopticu itd. Ruke mu/joj dozvolite povremeno kad se mazite, osim ako bas bas niste gadljivi, jer cete svakako posle toga morati (trebali bi svakako) da ih operete.

Isto vazi i za krevet. Jednostavno ga nemojte uciti to. Cak ni kad je "mali i sladak". NPR, moj pas SME na svoj krevet, i to radi bez "pitanja", ali za ostale trazi dozvolu. Pustim je ponekad, ali pre toga naravno stavim 'prekrivac' na koji sme. I onda sija od srece. Toliko pozitivno deluje na nju, da kad je "posaljem" na moj krevet, ne smara goste/posetioce da je maze (jako korisno) i pri tome je srecna, i ne reaguje na "idemo napolje" osim ako je ja ne pozovem. Toliko joj znaci sto je tamo ;)

pre 9 godina

Često naglašavam da životinje koje obitavaju u stanu ili kući kao npr. pse i mačke treba zvati npr. kućnim a ostale okolokućnim domaćim životinjama, a ne kućnim ljubimcima.

kzen

pre 9 godina

Opste je poznato sta psi redovno lizu tako da te bakterije sa njihovog usta i jezika sasvim sigurno imaju vrlo pozitivan uticaj na ljudski imunitet. Prema tome, malo toga je zdravije od ljubljenja sa psima i svi vlasnici bi trebali redovno da se ljube sa svojim ljubimcima...

petar

pre 9 godina

Psi koji se redovno kontrolisu i uzimaju preventivne lekove ne mogu preneti opasne bolesti izazvane parazitima.Za vasu informaciju ljudski ujed je najopasniji jer su ljudska usta puna najopasnijih bakterija (ejkinela korodens je jedna od njih).Dusebriznici koji su do juce spavali pored ili u stalama najednom postadose gadljivi na zivotinje.

ferdinand

pre 9 godina

Jos jedni glupo istrazivanje... Sta je sa nekim USA bolnicama koje koriste pse kod pacijenata koji imaju problema sa zarastanjem rana? Psi svakodnevno lizu rane pacijentima i zaceljuju ih... Bilo je i na tv-u, tj na Nacionalnoj Geografiji.

pn

pre 9 godina

Ne volim kad me pas liže ali ajde se ti izvuci kad retriver od skoro 40 kila skoči na tebe u 6, pola 7 ujutru. Mada ima to i svojih dobrih strana. Ne moram da navijam alarm za školu pošto se gotovo uvek budi u isto vreme. Nije to neko normalno buđenje, nego on čim otvori oči, uhvati sprint, skoči na mene i ne prekida da me liže po rukama, nogama sve dok ne ustanem. Tako se ja budim ve? 4 godine svaki božiji dan. Pokušavao sam i sobu da zaključam ali onda počne da skače na vrata i cvili. Volim ga kao brata pa mi i to lizanje iako sam gadljiv ne predstavlja problem.

gadljiva

pre 9 godina

Htela bih da imam psa ali ne mogu to lizanje po faci nikako da podnesem. Prosto sam gadljiva. Ne razmišljam o zarazi, nego mi je jednostavno to neprijatno, da me kvasi po licu.

Vidim svuda da je to normalno i da vlasnici to uveliko dozvoljavaju, jer vole pretpostavljam. Pitam se, da li je uvek tako bilo ili je to sada u modi? Kao i spavanje u krevetu sa psom. Pa jedva sam čekala da deca porastu i ostanu u svom krevetu, a sad da delim krevet sa psom!

Pitanje za iskusne vlasnike, mogu li da imam psa, u stanu kao ljubimca, ne u dvorištu kao čuvara, i da ga mazim i da se igram s njim, šetam, trčim i razne druge zanimacije, ali bez tog lizanja?

I znam da je lizanje znak ljubavi i pokornosti, priznavanje dominacije itd, ali mislim da to cmakanje nikad neću moći da istrpim.

Daca

pre 9 godina

Najvise volim da ga zagrlim kao svog najrodjenijeg, jer mi je tada dusa puna. Nije zdravo ljubiti psa u usta, jer tu lezi veliki broj bakterija.

SAMO BAHATO

pre 9 godina

Meni je zdravo za dusu sto rece neko dole, a i da nemam psa ne bi bilo te sile da me natera da ustajem u 6-7. Taj kad skoci u krevet pa krene da napada jedini nacin da se odbranim je da ustanem i da mu prepustim mesto, druge nema.

Catwoman

pre 9 godina

Ako ćemo tako i poljubci među ljudima znači razmenu ogromne količine bakterija pa se niko ne razbole od poljupca. E, verovatno psi i mačke imaju svoje bakterije i parazite kako je navedeno i verovatno može biti opasno, ali što neko napisa zdravo je za dušu, a to je najvažnije.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Kada bi cuvali, decu recimo, od svih potencijalno opasnih stvari, morali bi ziveti pod staklenim zvonom citavog zivota, jer... nisu razvili imuni sistem, a pri tome su i nesposobni da se brinu o sebi. Anyway... svako ko ima psa u stanu je "izlozen" istom (osim ako niste jedna od onih osoba koja dezifikuju psa svaki put po dolasku iz setnje), ne mora u opste da ga 'coki' ili slicno kako bi mozda nesto 'pokupio'. Tako da... nema potrebe da se peglaju ljudi o tome kako "to" nije zdravo, kad milijardu i ko zna koliko "opasnosti" vreba nevezano za ljubimce. Vazduh koji disemo (po gradovima pogotovo), voda koju pijemo, bolesni po prevozu, ludaci sto sapucu sami sa sobom na ulicama, GMO komarci, gmo hrana, radijacija od bombardovanja 99te, strucnjaci u vladi, nervozna komsinica, rupe po putevima, bahati vozaci... i lista je beskrajna. TL/DR. Uzivajte sa ljubimcima, ali ne preterujte sa cmakanjem... postane cudno u nekom trenutku.

brankoL

pre 9 godina

Jopet :) dr. ,mr. ....gospodo ,postujem ,odrastao sam co'ek , 'imam svoj dinar ' :R ...pustite vi nas na miru ,ako ja hocu da 'izljubim' u celo ,moje blente.. ili se sagnem pa sa tri jezika 'oma dobijem facelifting ...ko ste vi da mi cangrizate ...Nije zdravo vecito biti ni po laboratorijama medj' tim vasim bakcilima ;) pa ja ne pricam o tome ,nego se vi lepo man'te corava posla ,kupite nesto na cetiri noge,dlakavo i bas da vidim da necete dati da vas 'poljubi' ... DakleM, postujem ali gospodo ...

brankoL

pre 9 godina

Jopet :) dr. ,mr. ....gospodo ,postujem ,odrastao sam co'ek , 'imam svoj dinar ' :R ...pustite vi nas na miru ,ako ja hocu da 'izljubim' u celo ,moje blente.. ili se sagnem pa sa tri jezika 'oma dobijem facelifting ...ko ste vi da mi cangrizate ...Nije zdravo vecito biti ni po laboratorijama medj' tim vasim bakcilima ;) pa ja ne pricam o tome ,nego se vi lepo man'te corava posla ,kupite nesto na cetiri noge,dlakavo i bas da vidim da necete dati da vas 'poljubi' ... DakleM, postujem ali gospodo ...

Daca

pre 9 godina

Najvise volim da ga zagrlim kao svog najrodjenijeg, jer mi je tada dusa puna. Nije zdravo ljubiti psa u usta, jer tu lezi veliki broj bakterija.

pn

pre 9 godina

Ne volim kad me pas liže ali ajde se ti izvuci kad retriver od skoro 40 kila skoči na tebe u 6, pola 7 ujutru. Mada ima to i svojih dobrih strana. Ne moram da navijam alarm za školu pošto se gotovo uvek budi u isto vreme. Nije to neko normalno buđenje, nego on čim otvori oči, uhvati sprint, skoči na mene i ne prekida da me liže po rukama, nogama sve dok ne ustanem. Tako se ja budim ve? 4 godine svaki božiji dan. Pokušavao sam i sobu da zaključam ali onda počne da skače na vrata i cvili. Volim ga kao brata pa mi i to lizanje iako sam gadljiv ne predstavlja problem.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Kada bi cuvali, decu recimo, od svih potencijalno opasnih stvari, morali bi ziveti pod staklenim zvonom citavog zivota, jer... nisu razvili imuni sistem, a pri tome su i nesposobni da se brinu o sebi. Anyway... svako ko ima psa u stanu je "izlozen" istom (osim ako niste jedna od onih osoba koja dezifikuju psa svaki put po dolasku iz setnje), ne mora u opste da ga 'coki' ili slicno kako bi mozda nesto 'pokupio'. Tako da... nema potrebe da se peglaju ljudi o tome kako "to" nije zdravo, kad milijardu i ko zna koliko "opasnosti" vreba nevezano za ljubimce. Vazduh koji disemo (po gradovima pogotovo), voda koju pijemo, bolesni po prevozu, ludaci sto sapucu sami sa sobom na ulicama, GMO komarci, gmo hrana, radijacija od bombardovanja 99te, strucnjaci u vladi, nervozna komsinica, rupe po putevima, bahati vozaci... i lista je beskrajna. TL/DR. Uzivajte sa ljubimcima, ali ne preterujte sa cmakanjem... postane cudno u nekom trenutku.

Albatross

pre 9 godina

Moja dva Haskija i ja vam zelimo dobro jutro direktno iz kreveta!!!! Mislim da svako treba da zivi onako kako hoce i voli. Moje zivotinje me izljube, kao i ja njih bar 10 puta dnevno. Ceo zivot spavam, boravim i zivim sa zivotinjama i za svojih 30 godina sam bila samo dva puta bolesna. Između ostalog, ako me ubiju njihove bakterije, bolje i tako da umrem nego od stresa i ljudske gluposti. Ja zivotinje mnogo voli i zahvalna sam im sto su mi ulepsali život!!!!

SAMO BAHATO

pre 9 godina

Meni je zdravo za dusu sto rece neko dole, a i da nemam psa ne bi bilo te sile da me natera da ustajem u 6-7. Taj kad skoci u krevet pa krene da napada jedini nacin da se odbranim je da ustanem i da mu prepustim mesto, druge nema.

Til Ojlenšpigel

pre 9 godina

Pa dobro, ne treba preterivati ali evo ovako, kao stomatolog - osim komodo zmaja nema stvorenja sa većom količinom bakterija u ustima na ovom svetu od čoveka.Koga čovek ujede za razliku od životinja ako ne primi antibiotike,obavezno umire.Ljubimo se stalno između sebe(valjda?) -osim ako ljubav nije presahla ali pošto smo imuni ne raboljevamo se. Nije argument ali pre bih poljubio mačku ili kuče nego neku osobu sa trulim zubima u ustima. Razumete me deformitet profesije.

ardnas

pre 9 godina

Moja cicika je 100 puta cistija od vecine ljudskog stanovnistva ove planete. I nema te bakterije koja ce nas sprijeciti kad se ugledamo da se dobro izmazimo i izljubimo. Ujutro se zavuce pod jorgan i nema srecnije od nje a ni od mene.
I nije mi jasno zasto su vam za sve Ameri krivi, daj ljudi opustite se i uzivajte, nabavite si kucnog ljunimca koji ce da vas licka i ljubi, vidjet ce te bit ce te puno srecniji i manje depresivni.

gadljiva

pre 9 godina

Htela bih da imam psa ali ne mogu to lizanje po faci nikako da podnesem. Prosto sam gadljiva. Ne razmišljam o zarazi, nego mi je jednostavno to neprijatno, da me kvasi po licu.

Vidim svuda da je to normalno i da vlasnici to uveliko dozvoljavaju, jer vole pretpostavljam. Pitam se, da li je uvek tako bilo ili je to sada u modi? Kao i spavanje u krevetu sa psom. Pa jedva sam čekala da deca porastu i ostanu u svom krevetu, a sad da delim krevet sa psom!

Pitanje za iskusne vlasnike, mogu li da imam psa, u stanu kao ljubimca, ne u dvorištu kao čuvara, i da ga mazim i da se igram s njim, šetam, trčim i razne druge zanimacije, ali bez tog lizanja?

I znam da je lizanje znak ljubavi i pokornosti, priznavanje dominacije itd, ali mislim da to cmakanje nikad neću moći da istrpim.

petar

pre 9 godina

Psi koji se redovno kontrolisu i uzimaju preventivne lekove ne mogu preneti opasne bolesti izazvane parazitima.Za vasu informaciju ljudski ujed je najopasniji jer su ljudska usta puna najopasnijih bakterija (ejkinela korodens je jedna od njih).Dusebriznici koji su do juce spavali pored ili u stalama najednom postadose gadljivi na zivotinje.

Catwoman

pre 9 godina

Ako ćemo tako i poljubci među ljudima znači razmenu ogromne količine bakterija pa se niko ne razbole od poljupca. E, verovatno psi i mačke imaju svoje bakterije i parazite kako je navedeno i verovatno može biti opasno, ali što neko napisa zdravo je za dušu, a to je najvažnije.

ferdinand

pre 9 godina

Jos jedni glupo istrazivanje... Sta je sa nekim USA bolnicama koje koriste pse kod pacijenata koji imaju problema sa zarastanjem rana? Psi svakodnevno lizu rane pacijentima i zaceljuju ih... Bilo je i na tv-u, tj na Nacionalnoj Geografiji.

coco

pre 9 godina

Imam psa vec tri god. Nikada se nije popeo na krevet, nikada nista pojeo od obuce nije ,ali samo zato sto smo ga tako vaspitali. Nikada nas ne lize jer mu se ne unosimo u lice. Pametni su i mogu se ponasati bas kako vlasnicima odgovara ,ali sa njima se treba raditi. Dajte im ljubav i vratice vam mnogo vise.

Zeleni Zub

pre 9 godina

@gadljiva

Ne morate nista od navedenog raditi. Jednostavno nemojte uciti psa da to radi, a ako krene sam od sebe, zaustavite u startu i odviknite od te navike (par puta NE resava stvar). U ostalom, osim ako ne nabavite neko telence, nema sanse da pas krene jezikom na facu osim ako mu se ne unesete u lice. A i tad ce pre jezikom na ruke jer ga hrane, maze, bacaju lopticu itd. Ruke mu/joj dozvolite povremeno kad se mazite, osim ako bas bas niste gadljivi, jer cete svakako posle toga morati (trebali bi svakako) da ih operete.

Isto vazi i za krevet. Jednostavno ga nemojte uciti to. Cak ni kad je "mali i sladak". NPR, moj pas SME na svoj krevet, i to radi bez "pitanja", ali za ostale trazi dozvolu. Pustim je ponekad, ali pre toga naravno stavim 'prekrivac' na koji sme. I onda sija od srece. Toliko pozitivno deluje na nju, da kad je "posaljem" na moj krevet, ne smara goste/posetioce da je maze (jako korisno) i pri tome je srecna, i ne reaguje na "idemo napolje" osim ako je ja ne pozovem. Toliko joj znaci sto je tamo ;)

Astronom

pre 9 godina

Meni svaki poljubac moje Lune doda godinu dana zivota, ulepsa mi dan i zagreje mi srce.

Kad se sve sabere i oduzme, malo bakterija i nije visoka cena za to.

tanja

pre 9 godina

Nemam neki odnos prema tome. Nisam gadljiva, mada izbegavam izlive neznosti po licu. Pas može da se vaspita da ne liže, nikakav problem. Što se bakterija tiče, nisam sigurna da ljudska usta sadrže manje bakterija od psećih.

Zoran

pre 9 godina

Imam psa (imao sam i još nekoliko pre sadašnjeg), ali mi NIKADA nije palo na pamet da poljubim psa! U stvari, odvratno mi je kad vidim da to neko radi, a još gore mi je kad vidim da neko pušta da ga pas liže po licu i rukama... Uh, užas!

komentar

pre 9 godina

odbite doktori, po vama covjek ne treba ni zivjeti! Smoriste vise, vas treba zakovati u labaratoriju( da nema bakterija) i zivjecete vjecno. Cim budem mogao, zlatnog retrivera cu nabavim! Divna stvorenja!

dokle vise

pre 9 godina

Odkud da se ova tema uopste pokrece u Srbiji? Ovde u Americi psi balave po bebama i vlasnici ljube pse u usta, i to se smatra normalnim. Zelim da verujem da necemo i to da uvezemo, ali ovakvi clanci mislim da na neki nacin propagiraju americki "stil" zivota. Sta je sledece, stavljanje cipela na krevet - jos jedna stvar koja je ovde normalna?

THE MYSTERY MACHINE

pre 9 godina

Ja nema nista da se ljubite,lizete, i mazite gde god hocete i kad god hocete sa vasim ljubimcima. Ali jedino imam problema sto vlasnici ne ciste g....ca sa Beogradski ulica.....to je nekultura najgore vrste.

pre 9 godina

Često naglašavam da životinje koje obitavaju u stanu ili kući kao npr. pse i mačke treba zvati npr. kućnim a ostale okolokućnim domaćim životinjama, a ne kućnim ljubimcima.

kzen

pre 9 godina

Opste je poznato sta psi redovno lizu tako da te bakterije sa njihovog usta i jezika sasvim sigurno imaju vrlo pozitivan uticaj na ljudski imunitet. Prema tome, malo toga je zdravije od ljubljenja sa psima i svi vlasnici bi trebali redovno da se ljube sa svojim ljubimcima...

apokalipticar

pre 9 godina

imao sam teske povrede i otvorene rane na koju su mi prebacivali kozu. Nakon izlaska iz bolnice, rane su bile delimicno zarasle. Pustao sam mom psu da lize rane, u pocetku odmacinjao ruku i terai ga od sebe. Kako je on preuzeo "brigu" o tome, rane su odlicno zarasle i jednog problema nisam imao. Cinilo mi se da mi je to cak ubrzalo oporavak.

megatronman

pre 9 godina

Imao sam tridesetak pasa do svohe 59 g. i obožavam ih ali ne pada mi na pamet da se cmačemo, ljubimo. Svašta. Najbrži način da navučete parazite. Mace također iako one samo dodirnu obraz a onda predu, pružaju pandže, prevrću se ...

gadljiva

pre 9 godina

@Albatross

Aha, tako i treba, samo uživaj!

@pn

Pa ovo je toliko slatko!

@Zeleni Zub

Hvala, ovo je lepo čuti, i pametno postupaš. Mislim da je gadljivost usadjena u detinjstvu. Veoma sam pazila da to ne prenesem na svoje ćerke, i one obožavaju da se maze sa životinjama, što kod mene nije bio slučaj, ali polako se menjam.

@dokle vise

Hvala za ovo, mnogo se informišem o psima preko američkih sajtova i jutjubera, tamo ima svašta korisno, i to sam tamo primetila, pa sam mislila da je tako i kod nas. Verujem da će "epidemija" kad-tad stići i ovde. A kod njih je toliko to normalno, mislim da se više ljube sa psima nego sa decom.

pericapurica

pre 9 godina

psi su cisti oni se stalno ciste lizanjem ako im nesto zasmrdi oko pozadine oni to olizu,treba ih ljubiti i oni ce vas lizati, oni asu ciste zivotinje njuse samo cisto.

Konj je najlepsa zivotinja

pre 9 godina

Neka, hvala. Imala sam i pse i macke i nisam se ljubila s njima. Uostalom, psi imaju vlazne njuske i lizu, a meni se ne svidja da budem izbalavljena. Ali ljudi, da li ste cmoknuli zdrebe? Joooj, ta somotna njuskica, a malo dalje velike radoznale oci :*:*:*

brankoL

pre 9 godina

Jopet :) dr. ,mr. ....gospodo ,postujem ,odrastao sam co'ek , 'imam svoj dinar ' :R ...pustite vi nas na miru ,ako ja hocu da 'izljubim' u celo ,moje blente.. ili se sagnem pa sa tri jezika 'oma dobijem facelifting ...ko ste vi da mi cangrizate ...Nije zdravo vecito biti ni po laboratorijama medj' tim vasim bakcilima ;) pa ja ne pricam o tome ,nego se vi lepo man'te corava posla ,kupite nesto na cetiri noge,dlakavo i bas da vidim da necete dati da vas 'poljubi' ... DakleM, postujem ali gospodo ...

dokle vise

pre 9 godina

Odkud da se ova tema uopste pokrece u Srbiji? Ovde u Americi psi balave po bebama i vlasnici ljube pse u usta, i to se smatra normalnim. Zelim da verujem da necemo i to da uvezemo, ali ovakvi clanci mislim da na neki nacin propagiraju americki "stil" zivota. Sta je sledece, stavljanje cipela na krevet - jos jedna stvar koja je ovde normalna?

Zoran

pre 9 godina

Imam psa (imao sam i još nekoliko pre sadašnjeg), ali mi NIKADA nije palo na pamet da poljubim psa! U stvari, odvratno mi je kad vidim da to neko radi, a još gore mi je kad vidim da neko pušta da ga pas liže po licu i rukama... Uh, užas!

ardnas

pre 9 godina

Moja cicika je 100 puta cistija od vecine ljudskog stanovnistva ove planete. I nema te bakterije koja ce nas sprijeciti kad se ugledamo da se dobro izmazimo i izljubimo. Ujutro se zavuce pod jorgan i nema srecnije od nje a ni od mene.
I nije mi jasno zasto su vam za sve Ameri krivi, daj ljudi opustite se i uzivajte, nabavite si kucnog ljunimca koji ce da vas licka i ljubi, vidjet ce te bit ce te puno srecniji i manje depresivni.

kzen

pre 9 godina

Opste je poznato sta psi redovno lizu tako da te bakterije sa njihovog usta i jezika sasvim sigurno imaju vrlo pozitivan uticaj na ljudski imunitet. Prema tome, malo toga je zdravije od ljubljenja sa psima i svi vlasnici bi trebali redovno da se ljube sa svojim ljubimcima...

gadljiva

pre 9 godina

Htela bih da imam psa ali ne mogu to lizanje po faci nikako da podnesem. Prosto sam gadljiva. Ne razmišljam o zarazi, nego mi je jednostavno to neprijatno, da me kvasi po licu.

Vidim svuda da je to normalno i da vlasnici to uveliko dozvoljavaju, jer vole pretpostavljam. Pitam se, da li je uvek tako bilo ili je to sada u modi? Kao i spavanje u krevetu sa psom. Pa jedva sam čekala da deca porastu i ostanu u svom krevetu, a sad da delim krevet sa psom!

Pitanje za iskusne vlasnike, mogu li da imam psa, u stanu kao ljubimca, ne u dvorištu kao čuvara, i da ga mazim i da se igram s njim, šetam, trčim i razne druge zanimacije, ali bez tog lizanja?

I znam da je lizanje znak ljubavi i pokornosti, priznavanje dominacije itd, ali mislim da to cmakanje nikad neću moći da istrpim.

petar

pre 9 godina

Psi koji se redovno kontrolisu i uzimaju preventivne lekove ne mogu preneti opasne bolesti izazvane parazitima.Za vasu informaciju ljudski ujed je najopasniji jer su ljudska usta puna najopasnijih bakterija (ejkinela korodens je jedna od njih).Dusebriznici koji su do juce spavali pored ili u stalama najednom postadose gadljivi na zivotinje.

Catwoman

pre 9 godina

Ako ćemo tako i poljubci među ljudima znači razmenu ogromne količine bakterija pa se niko ne razbole od poljupca. E, verovatno psi i mačke imaju svoje bakterije i parazite kako je navedeno i verovatno može biti opasno, ali što neko napisa zdravo je za dušu, a to je najvažnije.

pericapurica

pre 9 godina

psi su cisti oni se stalno ciste lizanjem ako im nesto zasmrdi oko pozadine oni to olizu,treba ih ljubiti i oni ce vas lizati, oni asu ciste zivotinje njuse samo cisto.

Albatross

pre 9 godina

Moja dva Haskija i ja vam zelimo dobro jutro direktno iz kreveta!!!! Mislim da svako treba da zivi onako kako hoce i voli. Moje zivotinje me izljube, kao i ja njih bar 10 puta dnevno. Ceo zivot spavam, boravim i zivim sa zivotinjama i za svojih 30 godina sam bila samo dva puta bolesna. Između ostalog, ako me ubiju njihove bakterije, bolje i tako da umrem nego od stresa i ljudske gluposti. Ja zivotinje mnogo voli i zahvalna sam im sto su mi ulepsali život!!!!

Zeleni Zub

pre 9 godina

Kada bi cuvali, decu recimo, od svih potencijalno opasnih stvari, morali bi ziveti pod staklenim zvonom citavog zivota, jer... nisu razvili imuni sistem, a pri tome su i nesposobni da se brinu o sebi. Anyway... svako ko ima psa u stanu je "izlozen" istom (osim ako niste jedna od onih osoba koja dezifikuju psa svaki put po dolasku iz setnje), ne mora u opste da ga 'coki' ili slicno kako bi mozda nesto 'pokupio'. Tako da... nema potrebe da se peglaju ljudi o tome kako "to" nije zdravo, kad milijardu i ko zna koliko "opasnosti" vreba nevezano za ljubimce. Vazduh koji disemo (po gradovima pogotovo), voda koju pijemo, bolesni po prevozu, ludaci sto sapucu sami sa sobom na ulicama, GMO komarci, gmo hrana, radijacija od bombardovanja 99te, strucnjaci u vladi, nervozna komsinica, rupe po putevima, bahati vozaci... i lista je beskrajna. TL/DR. Uzivajte sa ljubimcima, ali ne preterujte sa cmakanjem... postane cudno u nekom trenutku.

ferdinand

pre 9 godina

Jos jedni glupo istrazivanje... Sta je sa nekim USA bolnicama koje koriste pse kod pacijenata koji imaju problema sa zarastanjem rana? Psi svakodnevno lizu rane pacijentima i zaceljuju ih... Bilo je i na tv-u, tj na Nacionalnoj Geografiji.

SAMO BAHATO

pre 9 godina

Meni je zdravo za dusu sto rece neko dole, a i da nemam psa ne bi bilo te sile da me natera da ustajem u 6-7. Taj kad skoci u krevet pa krene da napada jedini nacin da se odbranim je da ustanem i da mu prepustim mesto, druge nema.

komentar

pre 9 godina

odbite doktori, po vama covjek ne treba ni zivjeti! Smoriste vise, vas treba zakovati u labaratoriju( da nema bakterija) i zivjecete vjecno. Cim budem mogao, zlatnog retrivera cu nabavim! Divna stvorenja!

megatronman

pre 9 godina

Imao sam tridesetak pasa do svohe 59 g. i obožavam ih ali ne pada mi na pamet da se cmačemo, ljubimo. Svašta. Najbrži način da navučete parazite. Mace također iako one samo dodirnu obraz a onda predu, pružaju pandže, prevrću se ...

Astronom

pre 9 godina

Meni svaki poljubac moje Lune doda godinu dana zivota, ulepsa mi dan i zagreje mi srce.

Kad se sve sabere i oduzme, malo bakterija i nije visoka cena za to.

Konj je najlepsa zivotinja

pre 9 godina

Neka, hvala. Imala sam i pse i macke i nisam se ljubila s njima. Uostalom, psi imaju vlazne njuske i lizu, a meni se ne svidja da budem izbalavljena. Ali ljudi, da li ste cmoknuli zdrebe? Joooj, ta somotna njuskica, a malo dalje velike radoznale oci :*:*:*

gadljiva

pre 9 godina

@Albatross

Aha, tako i treba, samo uživaj!

@pn

Pa ovo je toliko slatko!

@Zeleni Zub

Hvala, ovo je lepo čuti, i pametno postupaš. Mislim da je gadljivost usadjena u detinjstvu. Veoma sam pazila da to ne prenesem na svoje ćerke, i one obožavaju da se maze sa životinjama, što kod mene nije bio slučaj, ali polako se menjam.

@dokle vise

Hvala za ovo, mnogo se informišem o psima preko američkih sajtova i jutjubera, tamo ima svašta korisno, i to sam tamo primetila, pa sam mislila da je tako i kod nas. Verujem da će "epidemija" kad-tad stići i ovde. A kod njih je toliko to normalno, mislim da se više ljube sa psima nego sa decom.

pn

pre 9 godina

Ne volim kad me pas liže ali ajde se ti izvuci kad retriver od skoro 40 kila skoči na tebe u 6, pola 7 ujutru. Mada ima to i svojih dobrih strana. Ne moram da navijam alarm za školu pošto se gotovo uvek budi u isto vreme. Nije to neko normalno buđenje, nego on čim otvori oči, uhvati sprint, skoči na mene i ne prekida da me liže po rukama, nogama sve dok ne ustanem. Tako se ja budim ve? 4 godine svaki božiji dan. Pokušavao sam i sobu da zaključam ali onda počne da skače na vrata i cvili. Volim ga kao brata pa mi i to lizanje iako sam gadljiv ne predstavlja problem.

coco

pre 9 godina

Imam psa vec tri god. Nikada se nije popeo na krevet, nikada nista pojeo od obuce nije ,ali samo zato sto smo ga tako vaspitali. Nikada nas ne lize jer mu se ne unosimo u lice. Pametni su i mogu se ponasati bas kako vlasnicima odgovara ,ali sa njima se treba raditi. Dajte im ljubav i vratice vam mnogo vise.

pre 9 godina

Često naglašavam da životinje koje obitavaju u stanu ili kući kao npr. pse i mačke treba zvati npr. kućnim a ostale okolokućnim domaćim životinjama, a ne kućnim ljubimcima.

Daca

pre 9 godina

Najvise volim da ga zagrlim kao svog najrodjenijeg, jer mi je tada dusa puna. Nije zdravo ljubiti psa u usta, jer tu lezi veliki broj bakterija.

Zeleni Zub

pre 9 godina

@gadljiva

Ne morate nista od navedenog raditi. Jednostavno nemojte uciti psa da to radi, a ako krene sam od sebe, zaustavite u startu i odviknite od te navike (par puta NE resava stvar). U ostalom, osim ako ne nabavite neko telence, nema sanse da pas krene jezikom na facu osim ako mu se ne unesete u lice. A i tad ce pre jezikom na ruke jer ga hrane, maze, bacaju lopticu itd. Ruke mu/joj dozvolite povremeno kad se mazite, osim ako bas bas niste gadljivi, jer cete svakako posle toga morati (trebali bi svakako) da ih operete.

Isto vazi i za krevet. Jednostavno ga nemojte uciti to. Cak ni kad je "mali i sladak". NPR, moj pas SME na svoj krevet, i to radi bez "pitanja", ali za ostale trazi dozvolu. Pustim je ponekad, ali pre toga naravno stavim 'prekrivac' na koji sme. I onda sija od srece. Toliko pozitivno deluje na nju, da kad je "posaljem" na moj krevet, ne smara goste/posetioce da je maze (jako korisno) i pri tome je srecna, i ne reaguje na "idemo napolje" osim ako je ja ne pozovem. Toliko joj znaci sto je tamo ;)

Til Ojlenšpigel

pre 9 godina

Pa dobro, ne treba preterivati ali evo ovako, kao stomatolog - osim komodo zmaja nema stvorenja sa većom količinom bakterija u ustima na ovom svetu od čoveka.Koga čovek ujede za razliku od životinja ako ne primi antibiotike,obavezno umire.Ljubimo se stalno između sebe(valjda?) -osim ako ljubav nije presahla ali pošto smo imuni ne raboljevamo se. Nije argument ali pre bih poljubio mačku ili kuče nego neku osobu sa trulim zubima u ustima. Razumete me deformitet profesije.

apokalipticar

pre 9 godina

imao sam teske povrede i otvorene rane na koju su mi prebacivali kozu. Nakon izlaska iz bolnice, rane su bile delimicno zarasle. Pustao sam mom psu da lize rane, u pocetku odmacinjao ruku i terai ga od sebe. Kako je on preuzeo "brigu" o tome, rane su odlicno zarasle i jednog problema nisam imao. Cinilo mi se da mi je to cak ubrzalo oporavak.

tanja

pre 9 godina

Nemam neki odnos prema tome. Nisam gadljiva, mada izbegavam izlive neznosti po licu. Pas može da se vaspita da ne liže, nikakav problem. Što se bakterija tiče, nisam sigurna da ljudska usta sadrže manje bakterija od psećih.

THE MYSTERY MACHINE

pre 9 godina

Ja nema nista da se ljubite,lizete, i mazite gde god hocete i kad god hocete sa vasim ljubimcima. Ali jedino imam problema sto vlasnici ne ciste g....ca sa Beogradski ulica.....to je nekultura najgore vrste.