Ljubimac na B92.net

Svaki peti pas ima ovaj problem

Smanjenje telesne mase, umerena fizička aktivnost i promena ishrane ključni su u borbi protiv osteoartritisa. Na tržištu postoji i veliki broj delotvornih suplemenata, a u ublažavanju bola i zapaljenja zglobova pomažu i biljke

Izvor: petmagazine.rs
Pošaljite komentar
 1. Zamislite da svaki dan ceo zivot jedete pastetu, nasta bi vam licio organizam posle 50 godina takve ishrane. Ekvivalentno tome je da pas ceo zivot jede granule, ili konzerve. Za ljude su standardi u hrani mnogo veci nego za pse, a vidite kakav otrov se prodaje kao bezbedan za ljudsku ishranu. Zamislite onda sta se sve trpa u psecu hranu tek. Veterinari su placeni da prodaju ishranu proizvodjaca koji ih sponzorise. Ogroman deo zdravstvenih problema koje nasi psi imaju potice od granula. Sirova ishrana je najbolja i najjeftinija (Kilo cistog mesa je jeftinije od kile premijum granula), samo nije za svakoga jer zahteva da se covek malo posveti materiji. Doduse ovde u inostranst u ima da se kupi sirova smesa gotova podeljena na obroke. Ispod toga je da sami kuvate psu, sto je opet i jeftinije i bolje od granula i gotove hrane.

  Drugo, savet za sve vlasnike pasa je da im pas jednom nedeljno posti, znaci nista da ne jede. Digestivni trakt psa nije evoluirao da radi svaki dan. Psi su prirodno strvinari, u prirodi bi jeli na svakih nekoliko dana, zato su i genetski programirani da se prejedaju. Jednom nedeljno post, ce biti mnogo zdrav sa psa, jer omogucava organizmu da se odmori i regenerise malo.
  (Nikola, 7. decembar 2018 14:39)

  # Link komentara

 2. Kurkuma,dve kasicice zamesane u hranu,provereno na labradoru,pomaze i kod ljudi sa slicnim problemima,licno iskustvo.jEDNA KASICICA DNEVNO CINI CUDO.
  (zoran, 7. decembar 2018 13:18)

  # Link komentara