Psu prilazite bočno i nemojte ga gledati u oči

Većina napada i ugriza pasa se dešava kada neoprezno prilazimo nepoznatom psu. Zbog toga treba biti obazriv i ne voditi se činjenicom da inače imate dobru komunikaciju sa ljubimcima, jer je svaki pas poseban karakter i ne možete predvideti pojedinačne reakcije.

Izvor: B92, petface.net
Pošaljite komentar
 1. Pripremiti nogu i čim zareži našpicati ga iz sve snage! I nastaviti hodati kamo ste pošli!
  (Didule, 08. decembar 2018 11:07)

  Dodji da ti ja pripremim nogu...
   (Nononimus, 8. decembar 2018 15:11)

  # Link komentara

 2. Ne volim kad mi neko mazi psa, a ne voli ni on!!!Ne ujeda, al se sklanja!!!
   (pitam samo onako, 8. decembar 2018 14:50)

  # Link komentara

 3. Pripremiti nogu i čim zareži našpicati ga iz sve snage! I nastaviti hodati kamo ste pošli!
   (Didule, 8. decembar 2018 11:07)

  # Link komentara

 4. najbolje mu s ledja nagazis na rep,da se zna koje gazda;)
  (boga,oca, 7. decembar 2018 11:22)

  # Link komentara

 5. gledas ga u oci, jer zelis da vidis, da li ce da te napadne. a on misli: ovaj me gleda, jer zeli da me napadne. kako je rekao dusko radovic - decak se boji psa, pas se boji decaka, kad bi znali da se onaj drugi boji, ne bi se bojao ni jedan.
   (singer, 7. decembar 2018 10:38)

  # Link komentara

 6. ja prilazim svakom kucovu bilo da je vlasnicki ili ulicni.uvek direktan pogled i ispruzena ruka,osmeh,opustenost,pozitivna energija.nzm,dosad nisam imala problema.
  (Ivana, 6. decembar 2018 20:54)

  # Link komentara

 7. Svaki pas oseti da li osoba ima strah od njih, i te osobe treba obazrivo da prilaze, ali na oni koji imaju i te kako iskustvo oko pasa mogu prići bilo kom psu, a poenta je baš u tome da ga gledate u oči što oštrijim pogledom..., iz znao sam da se i sale sa vlasnicima pasa, pridajem njima, a koji važe za opasne od Nemackog Ovčara,Sarplaninca,Doge...
   (Ljubitelj pasa, 6. decembar 2018 19:50)

  # Link komentara

 8. Pre bilo kakvog prilazenja, obratiti ponasanje psa. Na sape, na usi, na rep, na krzno duz ledja, pololozaj tela u odnosu na vas. Ne prilazite mu vi, neka on pridje vama da vas onjusi. Bez straha, to osecaju. Ne maziti ih po glavi, od gore sa sakom, vec po grudima, ali neka vas prvo onjusi. Ako primetite narogusenost, pokazivanje zuba, povucite se...
   (Nononimus, 6. decembar 2018 18:16)

  # Link komentara

 9. Jednom sam, naviknut na mazne lutalice, pokušao isuviše samouvereno da priđem džinovskom psu lutalici koji je dremao u bašti poslastičarnice. Kada se izbečio na mene zakrvavljenim očima, nakon što sam pokušao da ga pomazim sagnuvši se, prepao sam se i pobegao unazad, a on je mirno nastavio da drema. Sigurno sam ga iznenadio u dremci, pa je tako reagovao, jer uvek se mota oko ljudi ali ga se svi plaše i verovatno ga niko ne dira..
  Tad sam se naučio pameti da ne prilazim isuviše opušteno psima koje ne poznajem. Nisu svi maze...
  (Stefan, 6. decembar 2018 12:55)

  # Link komentara