Ljubimac na B92.net

Ministar: Moramo zaštititi sve ptice

Trovanje ptica je problem koji ćemo morati ozbiljno da rešavamo, izjavio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i istakao da se ptice moraju zaštititi, bez obzira na to da li je reč o zaštićenim vrstama.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Veliki posedi masovno koriste sve od zabranjenih pesticida, razbacuju se po njivama kao redovna (preventivna) mera.
  Da inspektore neko plati i da im istinske uslove za rad, moglo bi se pohapsiti i naplatiti, ali se zemljište, otrovane podzemne vode i ubijeni živi svet nikada neće vratiti. Ozbiljan ozbiljan sistemski problem, da ne kažem navika naših zemljoradnika. A ni prethodna ministarka koja je pre par god zbog najezde glodara neke stvari odobrila, nije od pomoći. Sad svi misle da smeju, logično, jer je ministarstvo odobrilo otrovčine.. Jednom, ali dovoljno...
   (mici, 8. novembar 2018 16:16)

  # Link komentara

 2. Moramo zaštiti i sve voline i konjine...
   (Mediocritical, 7. novembar 2018 07:50)

  # Link komentara

 3. @Minja
  Ako pitaš odgovorne i razne teoretičare zavere, za sve je kriv NATO. Nismo mi uopšte krivi što pijemo najzagađeniju vodu već decenijama, što jedemo zatrovanu hranu, koju sami trujemo i što niko ne želi da posluša reč obrazovanih, nego se čak i breca.

  Znam za nekoliko slučajeva, gde je država slala školovane tehnologe, da u seoskim mesnim zajednicama pomognu svakom poljoprivredniku pojedinačno, oko doziranja i vrste herbicida, pesticida i insekticida, kako bi sve bilo u granicama optimuma i zakona. Poljoprivrednici, od kojih većina jedva ima par razreda osnovne škole, izbacili su tehnologa naglavačke, uz komentar "on će mene da uči, napirlitani... kad je moj deda radio njivu..."

  I tako se to završava uglavnom.

  A što se ptica tiče, sad su se setili? Populistička priča, kao i sve u Srbiji. Potamanili su tolike ptice, lisice i razne druge KORISNE životinje, da to ne može da se izbroji. Primitivci i dalje pričaju kako su lisice štetočine, ne shvatajući da su one bolji pesticidi protiv pacova, nego bilo koji otrov. Isto važi i za grabljivice... ali kome pričati, kad oni sve znaju najbolje.

  Sve to treba brutalno hapsiti i utamničiti na višedecenijske robije, uz obavezno oduzimanje impovine. Par njih da tako prođe, hranili bi ptice po njivama ako treba.
  (neurotični, 7. novembar 2018 00:11)

  # Link komentara

 4. Poenta je da ako se ptice truju i umiru od otrova upotrebljenih na poljoprivrednim imanjima, znaci da se i mi trujemo ako jedemo povrće ili vec sta se gaji na tako zatrovanoj zemlji. Mi samo sebe trujemo!
  (Minja, 6. novembar 2018 21:38)

  # Link komentara

 5. Da, čuvate time što uništavate staništa kao po beogradu...
   (darko, 6. novembar 2018 21:20)

  # Link komentara

 6. Ministar bas strog i preduzimljiv
   (Slavko, 6. novembar 2018 21:08)

  # Link komentara

 7. Mogla sam dobru lovu da uzmem na ovom švercu ali ne ide mi uz karakter. Ipak nije sve u novcu.
   (S, 6. novembar 2018 21:02)

  # Link komentara