Ljubimac na B92.net

Kada su mališani spremni da se staraju o ljubimcu?

Pre nego što udomite kućnog ljubimca, važno je da budete sigurni da i vaši mališanu mogu da preuzmu deo odgovornosti o brizi. Da li su vaša deca spremna za kućnog ljubimca ili treba još sačekati?

Izvor: zivotinje.rs
Pošaljite komentar
 1. Eto, moja najstarija cerka zelu ljubimca,ali ja vidim da nije spremna.Ovaj tekst me je uverio u to.Sa druge strane postoje i koristi od odrastanja uz ljubimca.Nisam sigurna sta ciniti.
   (mamakoka, 23. mart 2017 03:02)

  # Link komentara

 2. Manja deca su sklona da kao što neko napisa jako grle mače ili kucu, da ih vuku za rep, pritiskaju i slično. Ali tako mali uglavnom i ne traže kućnog ljubimca osim ako ga porodica već nema pa odrastaju sa njim. Inače većina nije spremna ni kad je u osnovnoj školi da nahrani kućnog ljubimca, a kamo li čisti za njim. Najvažnije je naučiti ih da ih vole. Neki dan je zamnom iz zgrade izašla mačka koja je trebalo uskoro da se omaci. Naišla su tri momka od petnaestak godina i jedan reče, - šutni je. Pošto na ovakve stvari ne ćutim po cenu da mi nalupaju šamare, pitala sam zašto i zar ne vide da će imati mačiće. Ne znam šta ih je postidelo ali je odgovor bio - ma i ja imam mačku, samo sam onako rekao. Očekivala sam neki neumesni odgovor. Verovatno bi je šutirali da nisam bila tu, i zato ih treba naučiti da to ne rade, jer posle se prelazi na drugare.
  (catpeople, 21. mart 2017 13:40)

  # Link komentara

 3. Ako su bate bas male, rizikuju pojavu crevnih parazita i cisti, ali ne kod psa, nego kod bata. Ps. Psi nemaju higijenu, a bate ne peru ruke lepo..jednako problem
   (Man in white, 20. mart 2017 14:39)

  # Link komentara

 4. Moj bata od 4 godine toliko voli naseg psa i grli ga toliko jako da se pas nekoliko puta gusio i pocel da cvili koliko ga grli.
  (Nezzino, 20. mart 2017 09:08)

  # Link komentara