Ljubimac na B92.net

Bolesna ribica dobila "invalidska kolica"

Tejlor Din, 19-godišnjakinja koja na Jutjubu objavljuje edukativne sadržaje o životinjama, podelila je sliku zlatne ribice u "invalidskim kolicima", a internet je poludeo za njom.

Index.hr
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Sliku joj je poslao njen prijatelj Derek, koji radi u lokalnoj prodavnici akvarijuma.

Jedan kupac je u radnju doneo svoju zlatnu ribicu koja je bolovala od bolesti ribljeg mehura, poremećaja zbog kog ribe gube kontrolu nad sposobnošcu održavanja u vodi. Nikakve terapije nisu pomogle pa je Derek odlučio da pomogne napravivši "invalidska kolica" za malog bolesnika.

"Cevi za dovod kiseonika koje inače koristim u akvarijumima smestio sam oko ribice. Ispod sam postavio ventil koji ima funkciju klupice koja ga drži. Zatim sam na dno 'kolica' dodao tegove i stiropor koji mu omogućava plutanje. Teg na dnu ga vuče nadole jednakom silom kojom ga stiropor vuče nagore pa stvar zapravo odlično funkcioniše."

Akvaristika

„Mama, kupi mi Dori“

Animirani film „Potraga za Dori“ je u SAD već jedan od najuspešnijih ikad. Milioni dece širom sveta tražiće od roditelja da im kupe akvarijum i „Dori“, kao što su pre 13 godina tražili „Nema“. A to je veliki problem.

Akvaristika subota 8.10. 08:45 Komentara: 1

Menjanje vode u akvarijumu - Kako i koliko često?

Čak i kada voda izgleda čisto, zamutite malo po njenoj površini i bićete šokirani količinom prljavštine. Odakle ona dolazi? Tokom hranjenja riba komadići hrane padaju na dno akvarijuma i tu se raspadaju. U međuvremenu se pojedena hrana gomila u akvarijumu u vidu urina i izmeta, što takođe proizvodi smeće.

Akvaristika petak 28.02. 15:05 Komentara: 14
strana 1 od 4 idi na stranu