Ljubimac na B92.net

Kako zlatne ribice reaguju na ogledalo?

Postoji nekoliko razloga zašto bi svojoj zlatnoj ribici trebalo da kupite ogledalo.

Index.hr
Podeli

Foto: Michael Gil/ Flickr.com

Prvo, tako možete videti njene zanimljive reakcije, što može biti dobar način interakcije s ljubimcem, koji nije namenjen držanju u rukama.

Osim toga, ogledalo može pomoći ribici da se ne oseća usamljeno, ali i može poboljšati rasvetu, naročito za akvarijumske biljke.

Poznato je da zlatne ribice nisu “mali genijalci”, ali će one i te kako primetiti i reagovati na ogledalo.

One su vrlo društvene životinje, koje obično žive u grupama. Ako vaša riba pomisli da je odraz u ogledalu novi “prijatelj”, ona će pokušati da se zbliži s njim.

Ukoliko je reč o nekom agresivnom primerku, može se desiti da se ribica ustremi na ogledalo, kao na neprijatelja, braneći svoju teritoriju, obično u vreme hranjenja.

Međutim, takvo ponašanje izraženije je kod sijamskih boraca, nego kod zlatnih ribica.

Akvaristika

„Mama, kupi mi Dori“

Animirani film „Potraga za Dori“ je u SAD već jedan od najuspešnijih ikad. Milioni dece širom sveta tražiće od roditelja da im kupe akvarijum i „Dori“, kao što su pre 13 godina tražili „Nema“. A to je veliki problem.

Akvaristika subota 8.10. 08:45 Komentara: 1

Menjanje vode u akvarijumu - Kako i koliko često?

Čak i kada voda izgleda čisto, zamutite malo po njenoj površini i bićete šokirani količinom prljavštine. Odakle ona dolazi? Tokom hranjenja riba komadići hrane padaju na dno akvarijuma i tu se raspadaju. U međuvremenu se pojedena hrana gomila u akvarijumu u vidu urina i izmeta, što takođe proizvodi smeće.

Akvaristika petak 28.02. 15:05 Komentara: 14
strana 1 od 4 idi na stranu