B92 lica

Slavko Beleslin

Slavko Beleslin je rođen je 16.1.1974. u Beogradu. Karijeru je započeo na BKTV gde je prošao kroz sve nivoe informativnog programa. Radio je kao reporter, urednik i voditelj “Telefakta”, reporter i snimatelj emisije “Expirijum”, zamenik urednika i voditelj jutarnjeg programa “Budilnik”. Ispred i iza kamere izveštavao je sa mnogih značajnih događaja: petooktobarske demonstracije, osnivanje prve demokratske Vlade, hapšenje Slobodana Miloševića i svih parlamentarni izbora koji su od tada održani.

Zatim prelazi u produkcijsku kuću “Adrenalin” gde je radio I kao urednik I scenarista emisija: “Piramida”, “Ja imam talenat”, “Karaoke obračun”, “Genijalci”, “Tehničari”, “Familijada”, “Katarina”, “Moj TV Dnevnik” i mnogih drugih.

Kao urednik I voditelj političke talk-show emisije “Piramida” prelazi na “Pink” gde je vodio i “Nacionalni dnevnik” sve do 2011. Karijeru nastavlja u informativnoj redakciji televizije „B92“ gde je godinama radio kao urednik I voditelj centralnih vesti I specijalnih emisija, a oprobao se I u emisiji „Bulevar“. U prošloj sezoni na RTS-u bio je jedan od autora I voditelja „Studio 3“.

Veliki transfer jedno od najprepoznatljivijih TV lica, Slavko Beleslin napraviće od novembra 2015. tako što se vraća opet news programu u kojem je i izgradio svoje ime. Karijeru nastavlja u jednoj od najkredibilnijih informativnih redakcija TV B92.