Počeli jubilarni "Dani Danila Lazovića“ u Priboju VIDEO

U Priboju su sinoć počeli, jubilarni, deseti Dani Danila Lazovića, manifestacija posvećena ovom srpskom glumcu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Naime, pod sloganom "Naših deset godina“, u Priboju će se, od 18. do 23. septembra, održati jubilarni, deseti "Dani Danila Lazovića“, manifestacija koja je posvećena očuvanju sećanja na glumca Danila Lazovića i govorenju poezije.

Na toj manifestaciji, studenti iz Srbije i regiona takmiče se u kazivanju poezije, a pobednik osvaja Povelju „Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade u iznosu od 1.000 evra, koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Opštine Priboj.

Ove godine na festivalu će se takmičiti studenti dvanaest akademija i umetničkih fakulteta iz naše zemlje i regiona.

Šta će se sve dešavati do subote i kako se Pribojci sećaju svog Danila, za 150 minuta sa Svetomirom Milutinovićem pričala je ćerka Danila Lazovića, Jelena Novaković, koja je govorila o tome kakav je osežaj učestvovati kao član porodice u jednoj ovakvoj manifestaciji.

"Osećaj je neopisiv. Kad smo pre 10 godina razmišljali o ovoj ideji, niko nije verovao da će biti ni tregeg, a kamoli desetog festivala. Ja moram da se zahvalim nesebičnoj podršci lakalne samouprave i kreativnom timu, entuzijastima, koji se bore zajedno sa nama, da ovaj festival drži jedan nivo koji njegovo ime zahteva."

Šta je još ćerka Danila Lazovića, glumačke legende, govorila, pogledajte u video-prilogu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu