Arnold Švarceneger otkriva ko je prvobitno trebalo da glumi Terminatora: "Svađao sam se sa njim"

Poznati glumac je otkrio da uloga koja ga je proslavila uopšte nije bila namenjena njemu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2023.

11:01

Arnold Švarceneger otkriva ko je prvobitno trebalo da glumi Terminatora:
Foto: Profimedia

Arnold Švarceneger je oživeo lik Terminatora, međutim, malo je falilo da bivši NFL igrač O.J. Simpson preuzme naslovnu ulogu.

Glumac je detalje otkrio u dokumentarcu o svom životu, a tokom seriju mu se pridružio i reditelj Terminatora Džejms Kameron i govorio o tome kako je Švarceneger postao ikona sedamdesetih. Prvenstveno je Simpson trebalo da igra Terminatora, a Švarceneger da bude njegov protivnik u filmu, međutim, Kameron je ostao zatečen zbog Arnoldovog izlgeda, pa je odmah znao ko treba da bude glavni lik.

"Samo sedim i gledam ga. To je kao kad se zvuk stiša i samo vidim kako mu svetla koja izbijaju iz staklenih prozora udaraju u lice kad se vrata otvore. Pomislio sam: Ima pakleno lice", rekao je Kameron, dok se Švarceneger prisetio kako su svi posumnjali u to da li bi Simpson mogao da glumi robotskog ubicu.

Kasnije nakon filma, Simpson je bio optužen za ubistvo bivše supruge i njenog prijatelja, a 1997. godine je konačno potvrđeno da je odgovoran za njihovu smrt.

Tokom dokumentarca, Švarceneger je otkrio i da nikako nije želeo da glumi negativca, ali je Kameron uspeo da ga ubedi.

"Počeo sam da se svađam s njim oko toga, a on je mirno rekao: 'Pa, razmisli o tome.' Razmišljao sam tri dana, a onda sam ga pozvao i rekao: Svaki put kad ga ponovo pročitam, sve se više zamišljam kako igram Terminatora. Rekao sam mu da sam za i onda smo počeli s pripremama", rekao je glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: