Našalio se, pa poslao moćnu poruku mladima: Tom Henks primio počasni doktorat na Harvardu

Oskarovac Tom Henks je dobio počasni doktorat umetnosti na Harvardu.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Proslavljeni glumac nedavno je na festivalu u Kanu privukao pažnju nakon sukoba sa nepoznatim muškarcem na crvenom tepihu, a ovog puta je povod za vest o njemu, drugačiji.

Henks je dobio doktorat i održao manji govor koji je iskoristio i da se našali. S obzirom na to da su pre njega odbranili doktorate brojni studenti, glumac je rekao kako je dobio diplomu "bez da je obavio ijedan zadatak, bez da je proveo vreme na nastavi, bez da je ijednom ušetao u biblioteku."

Kako prenosi magazin People, glumac se sve vreme šalio sa okupljenjima i bio jako neposredan.

"Ne znam mnogo o latinskom. Nemam pravu strast prema enzimima, a javna globalna politika je nešto što pregledam u novinama neposredno pre nego što zaigram Wordle", dodao je glumac koji je uz diplomu, dobio i odbojkašku loptu Harvard Veritas Wilson kao referencu na njegov film Cast Away iz 2000. godine.

Henks je, između ostalog, poslao i jaku poruku svim mladim ljudima.

"Ista je opcija za sve odrasle koji moraju odlučiti koji tip Amerikanca će biti: oni koji prihvataju slobodu i slobodu za sve, oni koji ne prihvataju i oni koji su ravnodušni. Samo prvi rade na stvaranju savršene unije. Ostali se nalaze na putu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 16 idi na stranu