Dodeljene BAFTA nagrade: Među dobitnicima i Kejt Vinslet i Ben Višo

Kejt Vinslet i Ben Višo, kao i rijaliti serija "The Traitors", dobitnici su ovogodišnjih televizijskih nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti 2023. (BAFTA), koje su dodeljene u Kraljevskoj operi u Londonu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2023.

09:55

Dodeljene BAFTA nagrade: Među dobitnicima i Kejt Vinslet i Ben Višo
Foto: chrisdorney/Shutterstoc

Kejt Vinslet je osvojila nagradu BAFTA za najbolju glumicu za ulogu u filmu "Ja sam Rut", koji je takođe osvojio nagradu za najbolju dramu.

Ona je tokom svog govora istakla da "male britanske televizijske drame mogu biti moćne" i da priče o mentalnom zdravlju poput ove "treba da se čuju".

Takođe je zahvalila svojoj koleginici i ćerki Miji Triplton.

"Kad bih mogla da je slomim napola, drugu polovinu bih dala svojoj ćerki Miji Triplton, uradile smo ovo zajedno, mala", rekla je Kejt Vinslet, preneo je ''Dejli mejl''.

Ranije tokom večeri, Kejt i Mia su takođe izašle na scenu pošto je ostvarenje "Ja sam Rut" nagrađeno za najbolju dramu.

Ben Višo, koji je dobio priznanje kritike za svoju ulogu juniora NHS-a Adama Keja u filmu "This Is Going To Hurt'', dobio je nagradu za najboljeg glumca, pobedivši konkurenciju, uključujući Gerija Oldmana,

Adel Aktar je osvojio nagradu za sporednog glumca za ulogu u kriminalističkoj drami "Šervud" .

Jedan od velikih pobednika je i Bi-Bi-Sijeva rijaliti serija "The Traitors", dok je Klaudija Vinklman osvojila nagradu za zabavni nastup za vođenje emisije.

"Loše sestre" su odnele nagradu za najbolju dramsku seriju, a En-Mari Daf je dobila nagradu za najbolju sporednu glumicu za ulogu Grejs Vilijams u toj seriji.

Među ostalim dobitnicima je bio i dokumentarac o britanskom atletičaru Mohamedu Mo Farau.

Nagrada "trenutak za pamćenje" pripala je medi Padingtonu, zbog specijalnog klipa koji je objavljen na otvaranju koncerta povodom proslave 70 godina vladavine kraljice Elizabete Druge.

Specijalno izdanje "The Repair Shop" u kojem se pojavio i britanski kralj Čarls proglašeno je za najbolji dnevni program.

Zvezda sitkoma "Devojke iz Derija" (Derry Girls) Šivon Meksvini osvojila je nagradu za najbolju žensku glumicu za ulogu sestre Majkl u komediji koja je osvojila priznanje i za najbolji scenario.

Nagrada BAFTA za najbolju međunarodnu seriju pripala je "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'', dok je "The Masked Singer" osvojio prestižno priznanje za najbolji zabavni program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: