Službeni glasnik potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa Univerzitetom umetnosti u Beogradu

Danas je u zgradi Rektorata Univerziteta umetnosti u Beogradu, na Kosančićevom vencu, potpisan ugovor o poslovnoj saradnji između Službenog glasnika i ovog Univerziteta, kojim se uzajamno garantuje saradnja na budućim projektima i u poslovnim poduhvatima. Ugovor su potpisali direktor Glasnika Mladen Šarčević i rektor Univerziteta prof. dr Mirjana Nikolić. Osim njih, svoj potpis na ugovor su stavili i dekani sva četiri fakulteta u sastavu Univerziteta umetnosti: dekan Fakulteta primenjenih umetnosti Goran Čpajak, dekanka Fakulteta muzičke umetnosti Ljiljana Nestorovska, dekan Fakulteta dramskih umetnosti Miloš Pavlović i dekan Fakulteta likovnih umetnosti Radoš Antonijević.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Marija Nikolić Radonjić
Foto: Marija Nikolić Radonjić

"Naše realne ambicije su da Glasnik prevaziđe svoje dosadašnje poslovne prakse, a okosnicu tog plana pre svega čini širenje maloprodajne mreže, kako bi naša izdanja bila dostupna širom Srbije. Takođe, u tim knjižarama bi se našli i udžbenici čije izdavanje je predviđeno našom strategijom poslovanja. Veći broj publikovanih udžbenika odnosio bi se na sve stupnjeve obrazovanja. Kapaciteti naših štamparija su zaista impozantni, zbog toga želimo da ih iskoristimo što je više moguće. Na ovaj način će Glasnik usvoje poslovanje uvezati književnost, nauku, visoko obrazovanje, ali i evrointegracije, budući da smo načelno došli do dogovora sa ministarstvom zaduženim za ovo polje", rekao je direktor Javnog preduzeća Službeni glasnik Mladen Šarčević.

Osim što se Univerzitet obavezao da će svoje projekte za štampu poveravati Glasniku, sva izdanja nastala zajedničkim snagama naći će se u svim knjižarama u Srbiji koje su pod okriljem Službenog glasnika.

Foto: Marija Nikolić Radonjić
Foto: Marija Nikolić Radonjić

"Veliko mi je zadovoljstvo što jedna respektabilna izdavačka kuća poput Službenog glasnika želi da otvori svoje mogućnosti i kapacitete potrebama Univerziteta umetnosti. Ovaj sporazum o poslovnoj saradnji nije samo tehničkog karaktera, koji nam omogućava da svoja izdanja štampamo u Glasnikovim štamparijama, već nudi mogućnost i drugih načina saradnje, pre svega učešće naših profesora u izradi nacionalnih udžbenika", istakla je rektorka Univerziteta umetnosti prof. dr Mirjana Nikolić. U opštenju sa trećim stranama ugovorne strane će štititi međusobne interese, a očekuju se i drugi brojni projekti, poput realizacije ideje da se dizajniraju video-igre sa tematikom srpskih bajki, npr. "Baš-Čelika" i "Nemuštog jezika", a očekuje se i veliki doprinos profesora Univerziteta u izradi nacionalnih udžbenika.

Ovaj sporazum je novi u nizu sporazuma sa visokoobrazovnim institucijama koji je Glasnik potpisao u sklopu svoje nove opredeljenosti za nacionalno izdavaštvo, a naredni ugovori se mogu očekivati već sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu