U okviru meseca frankofonije održan džez koncert u NKC-u

U okviru meseca frankofonije i u okviru programa događaja održan je džez koncert u subotu 11. marta u Niškom kulturnom centru.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2023.

11:07

U okviru meseca frankofonije održan džez koncert u NKC-u
Foto: Monika Damnjanoviæ

Publika je imala priliku da čuje francusko-srpski kvintet koji je predstavio fuziju francuskog džeza i tradicionalnih balkanskih zvukova, od sevdalinka do folk rok pesme.

Koncert je obeležio jubilej desetogodišnje saradnje između departmana Žirond i Grada Niša. Trojica francuskih muzičara Slobodan Sokolović, Kristof Ganje, Olivije Gato su dva sata svirali sa dvojicom srpskih muzičara Vladimirom Jelenkovićem i Đorđem Hartlom.

Ovaj muzički projekat pod nazivom „Nema granica“, nastao nakon nedelju dana suživota i rada muzičara, odražava spoj džeza i tradicionalne balkanske muzike. Ove obrađene kreacije su takođe bila prilika da se dve generacije muzičara okupe oko džeza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: