Mišel Jeo je ušla u istoriju VIDEO

Mišel Jeo ušla je u istoriju osvojivši Oskara za najbolju glumicu. Mišel je postala prva azijska glumica koja je osvojila Oskara u toj kategoriji.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2023.

08:46

Mišel Jeo je ušla u istoriju VIDEO
Foto: Profimedia

"Za sve dečake i devojčice koji me gledaju večeras, ovo je svetlo nade i mogućnosti. Ovo je dokaz da se snovi ostvaruju", rekla je šezdesetogodišnja Mišel Jeo primajući Oskara za glavnu ulogu. "I, dame, nemojte dopustiti da vam iko kaže da je vaše vreme prošlo", rekla je 60-godišnja glumica kojoj je ovo bila prva nominacija u karijeri koju je započela u Hongkongu u akcionim filmovima.

Među njenim najpoznatijim filmovima su "Tigar i zmaj", "Memoari jedne gejše" i "Crazy Rich Asians".

Najveći gubitnik Oskara

Uz Mišel Jeo u konkurenciji za Oskara bile su Kejt Blančet za ulogu manipulativne dirigentkinje u filmu "Tár", Ana de Armas za ulogu Norme Džin u biografskoj psihološkoj drami "Plavuša", Andrea Rajsborou za ulogu u filmu "To Leslie" i Mišel Vilijams za ulogu u Fabelmanovima. Mišel Jeo je nagrađena za ulogu u filmu "Sve u isto vreme". Film je mešavina akcije i naučne fantastike. Priča prati kinesku imigrantkinju Evelin Veng, koju muče porodične i finansijske brige. U haosu svakodnevice otkriva postojanje paralelnog svemira i ulazi u sukob sa zlim bićem za koje se posle ustanovi da je alter ego njene ćerke.

Gaga bez šminke u staroj odeći, Grant prevrće očima, a Kimel ismeva Smita: Najbolji momenti Oskara

Film je bio nominovan u čak 11 kategorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: